Gündem Haber Girişi : 11 Nisan 2023 16:18

Erzurum’da kurt dehşeti: 5 yaralı

Erzurum’da kurt dehşeti: 5 yaralı
Erzurum’un Tortum ilçesinde kurdun saldırısına uğrayan 5 kişi yaralandı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum’un Tortum ilçesinde kurdun saldırısına uğrayan 5 kişi yaralandı.  
Edinilen bilgiye göre, Tortum ilçesine bağlı Kireçli Mahallesi’nde meydana gelen olayda kurt 5 kişiye saldırdı. Hayvanlarına yem vermek için ahıra giden Destegül Uğurlu (52) kurdun saldırısında ağır yaralandı. Köylülere saldıran ve sıkıştırıldığı mağarada öldürülen kurtun kuduz olduğu anlaşıldı. Kireçli Mahallesi karantinaya alındı. 

 

Kurt köylüler tarafından vurularak etkisiz hale getirilirken yaralılar Atatürk Üniversitesi Araştırma hastanesinde tedavi altına alındı. Araştırma Hastanesi Ağız ve Çene Cerrahi Servisinde tedavi altına alının Destegül Uğurlu’nun ağzında ve yüzünde yaralar oluştu. 


İntaniye Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Albayrak, “Hastamız kuduz hastası değil. Kuduz şüphesi olan bir hayvan tarafından ısırıldığı için gerekli müdahaleler yapılıyor. Yüz yaralanması var. Derin doku kaybı var. Yaranın temizliği ve gerekli antibiyotik tedavisi yapıldı. Çene cerrahisindeki hocalarımız tarafından gerekli müdahale edildi. Diğer hastalar taburcu edildi. Kuduzu önlemek için gerekli aşılama çalışması yapıldı” diye konuştu. 


Ağız ve Çene Cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Ümit Ertaş ise “Hasta bizim açımızdan çenesinde yüzünde travma geçirmiş bir hasta. Kurt saldırısından dolayı meydana gelmiş. Yanak, dudak ve çene bölgesinde hasar oluşmuş. Yumuşak doku kaybı var. İntaniye acil servis ve çene cerrahisi olarak müdahale edildi. Çenede büyük bir hasar olduğu için tamiri yaptık. Ameliyatla gerekli düzeltmeleri yaptık. Hastamız şuan stabil” dedi. 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.