Politika Haber Girişi : 28 Şubat 2022 15:55

ELMALI, VATANDAŞ ÇATIŞMA DEĞİL DİYALOG İSTİYOR

ELMALI, VATANDAŞ ÇATIŞMA DEĞİL DİYALOG İSTİYOR
Hukukçu Ebubekir Elmalı, 6 Muhalefet Partisi Liderinin, bir araya gelmesini değerlendirdi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Hukukçu Ebubekir Elmalı, 6 Muhalefet Partisi Liderinin, bir araya gelmesini değerlendirdi. Toplantıyı, Demokrasi adına Türkiye’de bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken, Avukat Ebubekir Elmalı, “ Konusu Türkiye, Demokrasi, Özgürlük ve refah olan her toplantı önemlidir.” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun daveti üzerine bu gün ikinci kez bir araya gelen, 6 muhalefet partisi liderinin yaptığı toplantıyı, ülke adına önemsediğini belirten, Avukat Ebubekir Elmalı; “ Türkiye’de yapılan anketlerde, Cumhurbaşkanlığı sistemine olan güven yüzde 34 seviyesinde, Güçlendirilmiş Parlamenter sistemi isteyenlerin oranı yüzde 58 civarında, kararsızların sayısı da yüzde 7. Hal böyleyken, vatandaşın talebini dikkate alarak, Güçlendirilmiş Parlamenter sisteme geçişi merkezine alan Millet İttifakı’nın, bunu biz uzlaşı kültürüyle gerçekleştirme çabasını son derece önemli buluyorum.

 

Ne diyor CHP Lideri Kemal Kılıçtaroğlu; ‘Türkiye Cumhuriyeti devletinin güçlenmesini, bölgesinde, dünyada güçlenmesini, üretim zincirlerini büyütmesini, katma değeri yüksek ürün üretmesini, bütün bunları demokrasi içinde yapmasını, düşünce özgürlüğünün olmasını, din ve vicdan özgürlüğünün olmasını, adaletin olmasını, yargının bağımsız olmasını, medyanın özgür olmasını, insanların haksız yere hapishanelerde tutulmamasını istiyoruz.’ Bu ideallere kim olmasın diyebilir. Meselesi Türkiye, Demokrasi ve refah olan  her toplantı bizim için kıymetlidir.

 

Dinimizde İstişare etmek sünnettir. Kur'an-ı kerimde de mealen, Yapacağın işi önce meşveret et! buyuruluyor. (Al-i İmran 159), İstişare etmek, ortak akıl oluşturur. Ortak akıl insanları yanlıştan uzaklaştırır. Evet, uzunca bir süredir ülkemizin hasret kaldığı uzlaşı, hoşgörü ve diyalog iklimi bu toplantılarla sağlanmış oluyor. Keşke bütün partiler bir araya gelip ülkenin sıkıntılarının çözümü noktasında fikir beyan edip, bu fikirler tartışılabilse. Bu ülke insanı artık, Savaş değil, barış istiyor, Çatışma değil, diyalog istiyor, ayrımcılık değil adalet istiyor, üstünlük değil, eşitlik istiyor, Sömürü değil, eşit paylaşım istiyor, baskı ve tahakküm değil, insan hakları istiyor.” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.