Politika Haber Girişi : 18 Aralık 2021 17:19

Elmalı: HDP'nin olduğu bir ittifakta biz olmayız...

Elmalı: HDP'nin olduğu bir ittifakta biz olmayız...
Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, ‘’Kılıçdaroğlu, tabana ve Millet İttifakı’na ayrı ayrı mesajlar veriyor. Burada paradoks var’’ dedi. Elmalı, HDP'nin olduğu hiç bir ittifakta olmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Katıldığı bir televizyon programında siyasi gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Parti olarak kırmızı çizgileri olduğunu belirten Elmalı, " Biz parti olarak HDP'nin içinde olduğu hiç bir ittifakta olmayız" dedi. 

" Biz partimizi kurduk, Biz kendi genel başkanımızı Cumhurbaşkanı olarak görmek isteriz. Var olan bir partinin yegane amacı bu olmalı" diyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı   " Ben ittifakları bir şemsiye altında toplanan insanlara benzetiyorum. Eğer bir şemsiyenin altına birden fazla insan girmişse hepsinin ıslanmaması mümkün değildir. Ya sağ omuzu, ya sol omuzu, ya sırtı ıslanmak zorundadır. Bakın bu gün Millet İttifakına bakalım. Mesela Cumhuriyet Halk Partisi ile Saadet Partisi hangi ortak müştereklerde ittifak ediyorlar. CHP'nin ideolojisi ile SP'nin ideolojisi bir mi? Bu partiler nelerden feragat ediyorlar. Tabanlarına ihanet ediyorlar bence. Çünkü bir aday çıkaracaksınız ve o aday tabanın ideolojisini ne derece yansıtacak. Kılıçdaroğlu, tabana ve Millet İttifakı’na ayrı ayrı mesajlar veriyor. Burada paradoks var " dedi. 

 

Türkiye Değişim Partisinin ittifaklarla ilgili olarak bakış açısını da belirten Elmalı; " Biz HDP'nin örtülü yada resmi içinde olduğu hiç bir ittifakta yer almayız. Bunu defalarca belirttik. Bir kez daha altını çizmek isterim. Konjenktör ne olursa olsun, hudut bayrak ve vatanbirliği de bizim partimiz için çok önemli. Dolayısıyla HDP'nin içinde olduğu bir ittifakta biz asla olamayız. Üçüncü ya da dördüncü çatı altında belki ittifak kurabiliriz." dedi.  

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.