Gündem Haber Girişi : 27 Ocak 2022 14:03

Elmalı, Erzurum için kar tazminatı istedi...

Elmalı, Erzurum için kar tazminatı istedi...
TDP Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Doğu Anadolu Bölgesindeki iller için Kar tazminatı istedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ebubekir Elmalı, Türkiye’nin tamamının kara teslim olduğu şu günlerde, başta Erzurum olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin milletvekillerinin, kar yada kış tazminatı noktasında harekete geçmeleri gerektiğini belirterek, “ Tam zamanıdır sayın vekiller.” dedi.

 

Memleketi Erzurum’un neredeyse 6 ay karın altında kaldığını ifade eden Elmalı,  İstanbul, Ankara gibi metropollerde  bir gün süren ve olağanüstü bir doğa olayıymış gibi karşılanan kar yağışının, başta   Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu Bölgesindeki illerin neredeyse tamamında aylarca sürdüğünü belirterek, “ Olanda hayır vardır. Yıllardır dile getirdiğimiz, kar yada kış tazminatını gündeme getirmenin tam zamanıdır. Bakın Doğu Anadolu’daki iller 6 ay karın altında. Soğukla, karla, buzla, tipiyle mücadele ediyor. Belediyeler, bütçelerinin önemli bir kısmını karla mücadeleye ayırıyor. İnsanımız hele de son yapılan zamlar sonrasında gelen doğal gaz faturalarını ödeyemiyor. Ne acıdır ki doğalgazı en pahalı kullanan iller arasında Erzurum geliyor. Erzurum başta olmak üzere bölge illerde aracı olanların tamamı kışlık lastik kullanmak zorunda, Kışlık kıyafetler almak zorunda. Umarım bu metropol kentler için feryat figan edenler, dönüp bir Doğu Anadolu bölgesine de bakarlar. Başta Erzurum milletvekilleri olmak üzere, Doğu Anadolu Bölgesi’nde illerin milletvekilleri, bu durumu önemseyip, bölge için Kar yada Kış tazminatı noktasında, konuyu mecliste gündeme getirirler. Tam zamanıdır sayın vekiller!” dedi.     

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.