Gündem Haber Girişi : 07 Kasım 2013 00:20

Ecdada saygı için yürüyoruz ama Nenehatun'a saygısızlığı görmüyoruz!

Ecdada saygı için yürüyoruz ama Nenehatun'a saygısızlığı görmüyoruz!
Aziziye Tabyasına yapılacak yürüyüş öncesinde, "ecdada yapılan saygısızlık" Erzurum kamuoyunun gözünden kaçtı.
Orkun ÇİZMELİ'nin analizi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Erzurum Valiliği'nin öncülüğünde 9 Kasım Tabyalar Platformu tarafından Cumartesi günü sabah 06.00'da tabyalara "ecdada saygı" yürüyüşü gerçekleştirilecek. Nenehatun'un öncülüğünde 9 Kasım 1877 tarihinde tabyalara yürüyen Erzurum halkının bu kahramanlığını anlamak ve bir bilinç oluşturmak için her yıl aynı tarihte ve bayram namazı saatinde Aziziye Tabyasına yapılacak yürüyüş öncesinde, "ecdada yapılan saygısızlık" Erzurum kamuoyunun gözünden kaçtı. 
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin Narmanlı Camii bölgesine yaptığı kent meydanı düzenlemesi kapsamında 17 Temmuz 2013 günü kaldırılan Nenehatun heykeli, çalışmaların tamamlanıp, meydanın açılmasına rağmen bugüne kadar yerine konulmadı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir depoda bekletildiği öne sürülen heykelin neden bugüne kadar yerine monte edilmediği ise medyada yapılan onlarca habere rağmen belediye yetkilileri, kamuoyunu bilgilendirici tek bir açıklama dahi yapmadı. 
Ecdada saygı yürüyüşü öncesinde, 1877 Osmanlı-Rus harbinin simge ismi olan Nenehatun'a karşı Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan bu saygısızlığa Erzurum kamuoyunun seyirci kalması ise dikkat çekiyor. 
Yürüyüşü organize eden 9 Kasım Tabyalar Platformu başta olmak üzere yürüyüşe destek veren kuruluşların hiçbirinin, Nenehatun heykelinin ortadan kaldırılmasına ses çıkarmaması tepkileri de beraberinde getiriyor. 
Erzurum halkı, 9 Kasım Cumartesi günü yapılacak yürüyüş öncesinde Nenehatun heykelinin akibetinin ortaya çıkarılması için tüm kurumların ortak hareket ederek, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e "Heykel nerede? Nenehatun ile Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin ya da Başkan Küçükler'in bir sorunu mu var?" sorularını yöneltmesini bekliyor...
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.