Spor Haber Girişi : 30 Mayıs 2014 15:32

Dünya Kupası tarihinin en iyi futbolcuları...

Dünya Kupası tarihinin en iyi futbolcuları...
İngiliz The Guardian gazetesi Dünya Kupası tarihinde en iyi 100 futbolcu listesinde Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder yer alıyor.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İngiliz Gazetesi The Guardian, Dünya Kupası'nın en iyi 100 futbolcudan oluşan bir liste hazırladı. Listenin ilk sırasında efsane futbolcu Pele yer alırken, ikinci sırada ise Maradona bulunuyor.

Portekizli yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo 33. sırada yer alırken, ezeli rakibi Arjantinli futbolcu Lionel Messi ise 51 sıraya adını yazdırabildi. Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder 84. sırada yer alırken, sarı-kırmızılı takımın eski futbolcuları Frank de Boer 72, Popescu ise 76. sırada yer alıyor. Fenerbahçe teknik direktörlüğü Zico yapılan 22 sırada, eski futbolcusu Jay-Jay Okocha ise 78. bulunuyor. Galatasaray'ın eski futbolcusu ve teknik direktörü Gheorge Hagi ise 61, Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos ise 35. sırada yer alıyor.

İngiliz Gazetesi The Guardian ilk 10 şöyle:

1. Pele
2. Diego Maradona
3. Franz Beckenbauer
4. Ronaldo
5. Zinedine Zidane
6. Johan Cruyff
7. Lothar Matthaus
8. Gerd Muller
9. Garrincha
10. Michel Platini



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.