Gündem Haber Girişi : 20 Ekim 2022 11:25

DEMİRCİ, BORSA YÖNETİMİNE SESLENDİ, GÖREVİNİZİ Bİ HAKKIN YERİNE GETİRİN

DEMİRCİ, BORSA YÖNETİMİNE SESLENDİ, GÖREVİNİZİ Bİ HAKKIN YERİNE GETİRİN
5 Kasımda yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası Seçimlerinde 4.Guruptan meclis üyesi adayı olan iş insanı Mesut Demirci, Borsa yönetiminin kanunsuz uygulamalarına vurgu yaparak " Bu kurnazlık hoş değil!"dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - 5 Kasımda yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası Seçimlerinde 4.Guruptan meclis üyesi adayı olan iş insanı Mesut Demirci, mevcut borsa yönetiminin seçim güvenliğini sağlamakla sorumlu olduğunu belirterek, “ Sırf kendilerine oy vermeyecek diye tescil işlemlerini yaptırmış, aidat borcu olmamasına rağmen, her türlü sorumluluğunu yerine getirmiş olan bir çok üyenin isminin, Borsa yönetimi tarafından haksız ve hukuka aykırı bir kararla askıdan indirilmesini reddetmiş olması ve geriye dönük 4 yıllık alım satımlarının incelenmesine karar vermiş olması kurnazlıktan başka bir şey değildir. Ayrıca yine Borsa yönetimi tamamen yönetmeliklere aykırı olarak sırf kendilerine oy verecek diye ‘adi ortaklıkları’ seçim listelerine yazmış” dedi.         

 

STK Yöneticiliğinin  gönüllü hizmet anlayışıyla yapılması gerektiğini belirten Demirci, “STK Yöneticiliği bir meslek, bir geçim kaynağı değildir. Borsa Yönetimi bütün üyelerinin hakkını hiçbir ayrım yapmadan gözetmek zorundadır. Sizinle aynı fikirde olmayan insanların oy kullanma  hakkını elinden almaya çalışmak en basit ifadesiyle kurnazlıktır. Bir taraftan her türlü sorumluluğunu yerine getirmiş üyelerin isimlerini askıdan indirmeyeceksiniz, öte yandan yönetmeliklere aykırı olmasına rağmen, sırf sizinle aynı düşünceye sahip diye ‘ adi ortaklıkları’ seçmen listesine alacaksınız. Borsa yönetimi olarak seçim güvenliğini sağlamakla sorumlusunuz. ‘ Ben yaptım oldu diyerek’ sergilediğiniz bu kanun tanımaz tavır hoş değil. Seçimler demokratik koşullarda gerçekleştirilmek  zorundadır ve sizin en önemli vazifenizdir.   Vazifenizi bi hakkın yerine getirin.” dedi.              

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.