Politika Haber Girişi : 03 Mart 2024 15:11

CHP'li adaylar iddialı konuştu... Seçimi kazanacağız...

CHP'li adaylar iddialı konuştu... Seçimi kazanacağız...
CHP Büyükşehir ve Merkez ilçe Belediye Başkan Adayları, Palan Otel'de kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İl Başkanı Serhat Can Eş, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Atlıhan Atila, Yakutiye Belediye Başkan Adayı Adnan Atalay, Palandöken Belediye Başkan Adayı Cemal Koçak, Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Ulusoy, Yakutiye İlçe Başkanı Ekrem Ekmekçi ve partililer bu gün kahvaltı programında gazetecilerle bir araya geldi. 

 

 

 

 

CHP İl başkanı Serhat Can Eş, " Erzurum'un tamamında, bütün seçim bölgelerinde iddialı adaylarla sahadayız. Biz çok büyük bir sürpriz yaparak, bu seçimin kazananı olacağız." dedi. 

 

 

 

 

 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mimar Atlıhan Atila'da, Şehirde en önemli gündemin kentsel dönüşüm oılduğunu belirterek, "  Moslow'un ihtiyaçlar piraminin en altında beslenme, barınma ve güvenlik ihtiyacı vardır. Erzurum'da ne yazık ki insanlar iyi beslenemiyor, güvenli evlerde barınamıyor. İktidarın kentsel dönüşümden anladığı, tarlaları, tarım arazilerini dönüştürmek, yandaşın arazilerini kapsama dahl ederek rantsal dönüşüm sağlamak. Biz öyle yapmayacağız. Yerinde dönüşümle, insanlarımızı mağdur etmeden, sosyal konutlar yapacağız. Ben mimarım, Mevcut Başkan Mimardan Belediye Başkanı olmaz demiş. Asıl kendisi gibi muhasebeciden belediye başkanı olmaz." dedi. 

 

 

 

 

Seçimi kazanacaklarını iddia eden Atila, " Erzurum'un bir çok potonsiyeli var, bu potansiyelleri kullanarak, şenri cazibe merkezi haline getirebiliriz. Yeter ki kaynaklar doğru kullanılabilsin. Öncelikler ve ihtiyalar iyi belirlenebilsin. Gittiğimiz her yerde, vatandaşa bir dokunup bin ah işitiyoruz. Sorunların çözümü bizde." dedi. 

 

 

 

 

Yakutiye Belediye Başkan adayı Erzurum'un köklü esnaflarından Adnan Atalay da, seçim bölgesinde bu güne kadar yapılan hizmetlerin yetersizliğinden bahsederek, " Vatandaşımızın öyle büyük talepleri yok. çöpümüz alınsın, yolumuz kaldırımımız olsun, diyor. Ancak rutin belediyecilik hizmetlerinde bile yetersiz kalıyorlar. Bakın geçtiğimiz gün sanayi esnafını, göl başı esnafını ziyaret ettik. Esnaf kirasını, SSK, BAĞKUR primini ödeyemez hale gelmiş. Sanayide ciddi bir alt yapı sorunu var. Esnafımız ekonominin bel kemiğidir. Seçilmemiz halinde esnaf dostu bir belediye olacağız." dedi. 

 

 

 

1973 yılında Erzurum'Da basılan bir gazeteyi de basın mensuplarıyla paylaşan Atalay, " Bakın rahmetli babam Vehip Atalay, o tarihte bağımsız belediye başkan adayı olmuş. Vatandaşın taleplerini, sıralamış, 1973'ten bu tarafa değişen hiç bir şey yok. Vaandaş, yine temiz bir çevre, musluklardan akan temiz su, yol istiyor. Bu günde sorunlar aynı." dedi.  

 

 

 

 

Palandöken Belediye Başkan Adayı Cemal Koçak seçilmesi halinde halkın talepleri doğrultusunda belediyeyi yöneteceklerini belirterek, " Biz makam odasında oturan bir belediye başkanı olmayacağız, makam aracımız olmayak, istihdamı artıracak projelerle, emeklilerimiz için, engenli vatandaşlarımız için, hayatı kolaylaştıracak tedbirler alacağız. Özellikle mahalle statüsüne geçen köylerimizi önceleyerek merkeze doğru bir hizmet anlayışı benimseyeceğiz. Çocuklarımız için beslenme çantası projemiz var, hakl lokantaları yapacağız." dedi. 

 

 

Aziziye Belediye Başkan Adayı Ahmet Ulusoy ise, ilçenin özellikle termal kaynaklardan yeterince faydalanamadığını belirterek, " En önemli projemiz pulur çayının ıslahı olacak. Bakın Eskişehirde Yılmaz hoca porsuk çayını rehabilite ederek, şehre kazandırdı. Bizde Ilıca'da Pulur çayı projemizle bölgeyi canlandıracağız. Pulur çayını rehabilite ederek, etrafında insanların keyifli vakit geçireceği bir yer haline getireceğiz. Cafeleriyle, Restorantlarıyla, yürüyüş yollarıyla ilçeye katma değer sağlayacağız. Ayrıca termal suyumuzun tanıtımını yaparak, özel yatırımcıyı ilçeye çekeceğiz. Ilıcayı, bir turizm ve insanların gelip şifa bulduğu bir yer haline getireceğiz." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.