Kültür Sanat Haber Girişi : 12 Ağustos 2013 13:13

Çengelli köylüleri piknikte bayramlaştı..

Çengelli köylüleri piknikte bayramlaştı..
Oltu İlçesine bağlı Çengeli Köyü, Ramazan Bayramı münasebetiyle şehir dışından gelen köylülerinde katılımıyla doyasıya bir bayram yaşadı.
Erzurum'un Oltu İlçesine bağlı Çengeli Köyü, Ramazan Bayramı münasebetiyle şehir dışından gelen köylülerinde katılımıyla doyasıya bir bayram yaşadı. 
Bayramı fırsat bilerek yurdun dört bir yanından sıla-i rahim yapmak üzere köye akın eden Çengelli Köylüleri, hem bayramlaşmanın hem hasret gidermenin hem de halaylar eşliğinde eğlenmenin tadını çıkardı.
Uzun yıllardır köyün bu denli kalabalık bir ortam yaşamadığını dile getiren Köy Muhtarı Abdullah Macit, "Bu bayram köyümüz için oldukça farklı ve çok daha güzel bir bayram oldu. Türkiye'nin hemen her yerinden köylülerimiz Çengelli'ye akın etti. Oldukça kalabalık ve coşkulu bir bayram havası yaşıyoruz. Katılımcılara ve bu organizasyonun hazırlanmasında katkılarını esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Çengelli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İhsan Ediz ise taşını ve toprağını özledikleri köylerinde olmaktan ötürü duydukları memnuniyeti dile getirdi. Ediz, köylerinde ev sahibi olan İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Macit ve Köy Muhtarı Abdullah Macit'e gurbetteki köylüleri adına teşekkür etti.
Köyleriyle bir arada olmanın onurunu yaşadıklarını belirten İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Macit ise, köyde yaşanan asfalt sorununu çözdüklerini su sorununu ise çözebilme adına girişimlerinin sürdüğünü kaydetti.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.