Gündem Haber Girişi : 01 Kasım 2022 11:07

CELLAT, BORSANIN İYİ YÖNETİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

CELLAT, BORSANIN İYİ YÖNETİLMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ
5 Kasımda yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinde Başkanlık için aday olan başarılı iş insanı Abdurrezzak Cellat ve Meclis üyesi adayı Mesut Demirci, gazetecilerle bir araya geldi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - 5 Kasımda yapılacak olan Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinde Başkanlık için aday olan başarılı iş insanı Abdurrezzak Cellat ve Meclis üyesi adayı Mesut Demirci, gazetecilerle bir araya geldi. Seçimler öncesinde önemli konulara dikkat çeken Cellat, “ Borsa iyi yönetilmiyor, afaki vaatlerle, bu başarısızlık kapatılmaya çalışılıyor.” dedi.

 

Akşam yemeğinde gazetecilerle buluşan Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Abdurrezzak Cellat, Ziya Paşa’nın sözünü hatırlatarak, “Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde.” dedi.

 

 

 

 

Ticaret Borsası'nın iyi yönetilmediğine dikkat çeken Cellat, “ Bizim makam mevki gibi bir derdimiz yok. Borsa iyi yönetilseydi zaten bu göreve aday olmazdık. Erzurum Ticaret Borsasındaki kötü yönetim, başarısızlık afaki projelerle kapatılmaya çalışılıyor. Sormazlar mı 4 yılda ne yaptınız da bir sonraki dönem için ayağı yere basmayan projelerle üyelerinizden oy istiyorsunuz diye?

 

 

Bakın Ticaret Borsası üyelerine hizmet için var olan bir STK13 meslek gurubu var. Geçtiğimiz dönemde ben adaydım. Ben de mevcut Başkan Hakan Oral da üyelerimize bir söz verdik. Biz vergi dairesi değiliz, seçilmemiz halinde esnafın defterlerini istemeyeceğiz dedik. Ancak Başkan koltuğuna oturur oturmaz verdiği bu sözü unuttu. Esnafın defterlerini  istemeye devam etti.  İyi niyetli olduğunu düşünmediğim bazı arkadaşlar 'bu güne kadar niye itiraz etmediniz?', diyorlar. Meclis kayıtlarına girmiştir. Defalarca bu meseleyi mecliste gündeme getirip itiraz ettim. Siz şu anda Ticaret Borsası Meclisinde bir istişare kültürü olduğunu düşünebilirsiniz, ancak hiçte öyle değil. Ticaret Borsası ne yazık ki istişareden uzak, bir kişinin kararları üzerine yönetilen bir STK haline geldi.

 

Bakın Konya Ticaret Borsası’nın üye sayısı bizden az. Mevcut yönetim üye sayımızı artırdık diye, bunu başarı olarak gösteriyor. Has bel kader 5 bin TL’nin üzerinde gıda faturası almış, herkesi aidat toplamak için borsaya üye yaptılar. Erzurum’da üretim mi arttı, yeni işletmeler mi kuruldu, ne oldu da üye sayısı arttı bunu bir düşünmenizi isterim.  ” dedi.

 

 

SÜT ZİNCİRİ PROJESİ ZARAR EDİYOR

Süt Zinciri projesine de değinen Başkan adayı Abdurrezzak Cellat, “ Attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değecek. Proje uygulamasında sıkıntılar var. Mevcut esnafın zaten topladığı sütü toplamak onlara rakip çıkmak ne kadar doğru. Madem sütleri Borsa topluyor, sütü işleyen mandıralarımıza bu süt eşit oranda satılmalı. Soğuk Zincir Süt Projesi ile toplanan sütler ihaleyle bir kişiye satılıyor. Dolayısıyla güçlü olan firma ihaleye girip sütü alıyor. Diğer esnafımız mağdur oluyor.  İyi niyetle yola çıkıldı, ancak vahşi bir rekabet başlatıldı. Ben duyuyorum, bu yıl Tekman’da üretici 3 TL’ye süt satmış. Bizim Borsamız neden oradan süt toplamamış? Her ne kadar kağıt üzerinde kar ettiklerini söyleseler de Soğuk Zincir Süt Projesi sürekli zarar ediyor. Benim işim bu, matematik yalan söylemez, sizler şehrin saygın gazetecilerisiniz, bir yılda toplanan süt miktarı ne kadar, topladığınız sütü 1 TL karla satıyorsunuz. Harcadığınız mazot, personel giderleriniz nedir, yapın hesabı zarar mı ediyor, kar mı ediyor görürsünüz.

Şunu da hatırlatmak isterim ki bu projenin yatırım bütçesinin neredeyse tamamı Erzurum Valiliği’nin katkısıyla yapıldı. Biz göreve gelmemiz halinde projenin doğru uygulanmasını sağlayacağız. ” dedi.

 

 

 

 

DEMİRCİ, BORSAYI KAPALI KUTU OLMAKTAN ÇIKARACAĞIZ

Erzurum Ticaret Borsası seçimlerinin şehrin gündemi haline geldiğine dikkat çeken 4. Guruptan Meclis üyesi adayı olan iş insanı Mesut Demirci, “ Bizler arkadaşlarımızla birlikte bu yola çıkarken, en çok dikkat ettiğimiz şeylerden biri, zaten ekonomik sıkıntılarla cebelleşen üyelerimizi kırmadan incitmeden bu süreci yönetmek oldu. Bizler üyelerimizi ziyaret ederken bile kalabalık bir biçimde gitmedik. Birebir ziyaretlerimizi gerçekleştirerek üyelerimizi dinlemeyi tercih ettik.

Bakın üyelerimiz, Erzurum Ticaret Borsasında kararların istişare kültürüyle alınmamasından rahatsız. Bunu gittiğimiz her yerde bize söylediler. Biz Ticaret Borsası yönetimine seçilmemiz halinde, Borsayı kapalı bir kutu olmaktan çıkarmak istiyoruz. Meclis toplantılarımızı üyelerimizin izleyebileceği şekilde canlı yayınlayacağız, şeffaf bir yönetim sergileyeceğiz.” dedi.

 

YAPILAN UYGULAMALAR BORSANIN NASIL YÖNETİLDİĞİNİN KANITI

 

Borsa Yönetimi bütün üyelerinin hakkını hiçbir ayrım yapmadan gözetmek zorunda olduğunu belirten Demirci, “ Bakın Borsa seçimlerinde oy kullanacak bizleri destekleyen üye arkadaşlarımızı askıdaki seçmen listesinden indirmemeyi denediler. Bizler bu karara itiraz ettik. Bu ülke hukuk devleti. Seçim Kurulu itirazımızı değerlendirdi ve Borsa yönetiminin kararını haksız buldu ve üye arkadaşlarımızın isimlerin askıdan indirilmesine karar verdi. Bu seferde bu üyelerimiz 4 yıla kadar defterlerini inceleme kararı verdiler. Bu tavır bile Borsanın nasıl yönetildiğinin açık bir kanıtı değil midir?” dedi.

 

DEMİRCİ: ERZURUM'DA GENEL OLARAK DEĞİŞİMİN GEREKLİLİĞİNE İNANIYORUZ

 

ERZURUM’DA 40 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK PROJE

 

Demirci, seçilmeleri halinde hazırladıkları bir çok proje olduğunu belirterek, “ Erzurum’da tavukçuluk üzerine bir kesimhane yapmayı planlıyoruz. Hem et hem yumurta tavukçuluğunun yapılmasını sağlayacak olan bu projemizi, şehirde faaliyet gösteren esnafımızla, üreticilerimizle birlikte yapacağız. Kamu kurumlarımızla görüştük, onlarda bu projeyi destekliyorlar. Direkt ve dolaylı olarak yaklaşık 40 bin kişiye istihdam olanağı sunan, şehre ciddi bir katma değer sağlayacak bir proje. Biz üyelerimize ayağı yere basan yapılabilir uygulanabilir projeler sunuyoruz.” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.