Politika Haber Girişi : 17 Ocak 2024 13:17

CAN EŞ, ALIN MÜJDENİZİ BAŞINIZA ÇALIN!

CAN EŞ, ALIN MÜJDENİZİ BAŞINIZA ÇALIN!
CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, Kabine Toplantısı sonrasında emekliye verilen ek yüzde 5'lik zammı eleştirerek, " Bir de müjde diye açıklıyorlar. Alın müjdenizi başınıza çalın" dedi.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Dün akşam yapılan kabine toplantısı sonrasında yapılan ek yüzde 5 zamla en düşük emekli maaşı 10 bin Tl olarak duyuruldu. Yapılan zammın yetersiz olduğunu belirten CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, " Hükumet emekliyi açlık sınırının altında yaşamaya mecbur etmiştir. Zam mı açıkladı, sadaka mı veriyor anlamak mümkün değil." dedi. 

 

Hükumetin gerçekleriyle vatandaşın gerçeklerinin örtüşmediğini belirten, Can Eş, " Emekli Sadaka istemiyor, hakkını istiyor. Yıllarca yatırdığı primlerin karşılığını, ömrünün son döneminde almak istiyor. Siz sadaka verir gibi yüzde 5 daha artırdık diyorsunuz. Hadi siz geçinin bir ay boyunca 10 bin liyarla da görelim. 

 

Bu gün gelinen noktada görüyoruz ki artık Türkiye'de demokrasiden söz etmek mümkün değil, gelir dağılımında adaletten söz etmek mümkün değil. Artık bu ülkede Kleptokrasi hakim. İktidarı elinde tutanlarla yandaşları, bolluk içinde yaşarken, yurttaş açlıkla sefaletle mücadele ediyor. 

 

Bu insanlar size güvendi, son seçimde de oy verdiler, karşılığı bu mudur? Yani sizin için köprüyü geçene kadar mıdır 'emekli baş tacımızdır' ifadesi.  Bu zam oranı ne dinen, ne ahlaken, ne de rasyoneliteyle bağdaşmıyor. 

 

En düşüm emekli maaşı en az, askari ücret kadar olmalıdır. Askari ücret demek geçin için gerekli olan en az para demek. Yaptığınız üç kuruş zammı da müjde diye duyuruyor, hiç sıkılmadan, 2024 yılını emekli yılı ilan ediyorsunuz. Evet 2024 yılı emekli yılı olacak. Emekliler sandıkta size öyle bir cevap verecek ki hiç unutmayacaksınız." dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.