Kültür Sanat Haber Girişi : 20 Temmuz 2013 12:45

Büyükşehir Belediyesi'nden Türkü ziyafeti...

Büyükşehir Belediyesi'nden Türkü ziyafeti...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu konseri, Erzurumlulara dolu dolu bir Türkü ziyafeti sundu.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'ni tıklım tıklım dolduran vatandaşlar, seslendirilen türkülere hep bir ağızdan eşlik etti. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Erzurum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı ve diğer davetlilerin izlediği konsere yoğun ilgi gösterildi. Müziğe dört yaşında başlayan ve milyonların gönlünde taht kuran ünlü bağlama ustası Erkan Oğur, konserde Alvarlı Efe Hazretleri'nin tasavvufi şiirinden Türk Halk Müziği'ne uyarlanan 'Seyreyle Güzel'i dadaşlar için okudu. Türk Halk Müziği'nin iki büyük ustası Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu, etkinliğin gerçekleştirilmesine katkıda bulunan Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren konserde ünlü yorumcuların seslendirdiği, "Zeynebim, Yarim Senden Ayrılalı, Pencereden Bir Taş Geldi ve Seher Yeli Nazlı Yare" adlı türküler yoğun alkış aldı. Gecede Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu ile Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Emin Öz, sanatçılar Erkan Oğur ve İsmail Hakkı Demircioğlu`na günün anısına onurluk ve çeşitli hediyeler takdim etti. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.