Gündem Haber Girişi : 23 Nisan 2024 00:32

BAYRAĞI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR!

BAYRAĞI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR!

Şehitlerimiz milletimiz için en paha biçilmez hazinemizdir  Onlar, vatanları için canlarını feda eden kahramanlardır. Şehitler, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde en büyük destekçilerimizdir. Onların aziz hatıraları, yüreklerimizde sonsuza kadar yaşayacak ve bize ilham olmaya devam edecek.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Şehitler Haftası, şehitlerimizi anmak, onlara minnet ve şükranımızı ifade etmek için bir fırsattır. Bu hafta boyunca, şehitlerimizin fedakarlıklarını, onların bizlere bıraktığı mirası ve vatan sevgisini bir kez daha hatırlamak ve anlamak önem taşımaktadır.

Şehitlerimiz, milletimizin göğsünde gururla taşıdığı kahramanlardır. Onlar, özgürlük yolunda en zor anlarda bile vatanları için canlarını seve seve veren yiğitlerdir. Şehitlerimizin aziz hatıraları, bize birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmekte, milli değerlerimize olan bağlılığımızı artırmaktadır.

Şehitlerimiz,sadece geçmişte değil bugün de önemlerini koruyan ve her zaman hatırlanması gereken kıymetli varlıklardır. Onların anısını yaşatmak, vatan sevgisini her zaman diri tutmak ve onların bize miras bıraktığı değerleri nesilden nesile aktarmak, millet olarak en büyük sorumluluğumuzdur.

Şehitlerimiz, milletimizin bağımsızlık ve onuru için canlarını feda eden kahramanlardır. Onların aziz ruhları önünde saygıyla eğiliyor, şehitlerimizi her zaman minnetle ve şükranla anıyoruz. Yaşasın şehitlerimiz, yaşasın vatanımız Türkiye! 

Unutmayalım ki şehitlerimiz, bizlere özgür bir şekilde yaşama hakkı tanımış, vatanımızı bizlere emanet etmiş değerli varlıklardır. Onların şahadetleri, milletimizin birlik ve beraberliğini güçlendirmekte ve gelecek nesillere ilham kaynağı olmaktadır.

Şehitlerimizi ve onların ailelerini minnetle anıyor, şehitler haftası ve onların önemini her zaman yüreklerimizde yaşatmaya devam ediyoruz. Her bir şehidimiz, bizim için birer kahraman ve gurur kaynağıdır diyor ve sözlerimi

 

Hüseyin Nihal Atsız'ın "Kahramanların Ölümü" adlı şiiriyle noktalıyorum. 

 

"Gerilir zorlu bir yay
Oku fırlatmak için;
Gece gökte doğar ay
Yükselip batmak için.
Mecnun inler, kanını
Leyla’ya katmak için.
Cilve yapar sevgili
Gönül kanatmak için.
Şair neden gam çeker?
Şiir yaratmak için.
Dağda niçin bağırılır?
Feleğe çatmak için.
Açılır tatlı güller
Arılar tatmak için.
Tanrı kızlar yaratmış
Erlere satmak için.
İnsan büyür beşikte
Mezarda yatmak için.
Ve...
Kahramanlar can verir
Yurdu yaşatmak için..."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.