Gündem Haber Girişi : 19 Temmuz 2021 15:47

Başkanlardan bayram mesajı...

Başkanlardan bayram mesajı...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan Kurban Bayramı dolaysıyla birer mesaj yayımladı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Aziziye Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan Kurban Bayramı dolaysıyla birer mesaj yayımladı.

MEHMET SEKMEN: KURBAN, ALLAH YOLUNDA TESLİMİYETİN İFADESİDİR

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bayramlara bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun” dedi.

Başkan Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, şu görüşlere yer verdi: “İslam âlemi olarak, inanan gönüller olarak bir Kurban Bayramı’nı daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere bu sevinci yaşatan Yüce Rabbimize şükürler olsun. Kurban Bayramı’nda Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in baba-oğul sevgisi ile Yüce Allah’a bağlılık duygularının harman olduğu engin bir dünya vardır. Kurban, Allah yolunda samimiyetin, fedakârlığın, cömertliğin ve teslimiyetin ifadesidir. Bayramlar; sevinçleri büyütme mevsimidir. Bayram; Müslüman’ı Müslüman ile kaynaştıran, dargınları barıştıran, gönülleri gönüllere kavuşturan mübarek bir zaman dilimidir.”
“Bayramlar, birlik ve beraberlik günleridir”
Başkan Mehmet Sekmen, mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Sekmen, şöyle devam etti: “Bugün birlik ve beraberlik günleridir. Bayramlar, hayat yolculuğumuzda Yüce Allah’ın bize lütfettiği kardeşlik ve neşe iklimidir. Bayramlaşmalar toplumda kardeşlik ruhunun pekişmesi için en güzel vesilelerdir. Bayramlaşmanın ilkini, bizden hayır dua bekleyen, kabristanların mahzun selvileri altındaki geçmişlerimizle yapmalıyız. Kur’anlarla, dualarla onların ruhlarını şâd etmeliyiz. Ardından neşe ve sevinci unutmuş mahzun gönüller ve muzdarip yürekler, çaresiz ve yalnız kimselerle bayramlaşmalı, bayram sevincimizi onlarla paylaşmalıyız. Kurban ikramlarıyla maddi durumdan yoksun olan kardeşlerimizi de sevindirmeliyiz. Bu vesileyle idrak ettiğimiz Kurban Bayramı’nın birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Aziz vatanımız için şehit düşen kahramanlarımızı şükran, minnet ve rahmetle yâd ediyor, gazilerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

 

PAYLAŞALIM, BÖLÜŞELİM, MUTLU EDELİM

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Kurban, Yüce Allah’a ruhen ve manen yaklaşıp, yakınlaşmanın yoludur. Sadakatin, teslimiyetin, tevekkül ve muhabbetin tarifidir. Daim olsun, Mevla mübarek kılsın” dedi.

Başkan Orhan mesajında; bayramların manevi açıdan birlik, dirlik, bütünlük ve beraberliği sembolize ettiğine vurgu yaparak, “Bayramlar, ruh dünyamızı güzelleştirmemiz, inanç ikliminde soluklanmamız, izzet ve sonsuz ikramlarından istifade etmemiz için Yüce Allah’ın bize sunduğu eşsiz nimet ve fırsatlardan birisidir. Bayramlar selamettir, esenliktir, afiyettir. Bayramlar manevi kuvvettir, uhuvvettir, muhabbettir. Hele Kurban bayramı ki, ümmet olan bizlere İbrahim Peygamber’den sadakat, İsmail Peygamber’den teslimiyet dersidir. Yüce Allah, bizleri kendisine sadık kalabilen ve teslim olup tevekkül edebilen kullarından eylesin” ifadelerini kullandı.
Kurban Mukaddes Bir Mirastır
Bayram mesajında; “Yüce dinimiz İslam’ın özel anlamlar yüklediği, yanı sıra fırsatlar ve nimetlerle de süslediği çok çeşitli zaman dilimleri vardır” diyen Aziziye Belediye Başkanı Orhan, işte bunlardan birisinin de Kurban bayramı olduğunun altını çizdi. Ramazan ayında Allah rızası için sabırla tutulan oruçların bayramla müjdelenmesi gibi, Kurban bayramının da, Yüce Allah’ın rızasına talip olmanın en seçkin ifadesi olduğunu vurgulayan Orhan, “Yaradanın rızasını kazanmak için kesilen her kurban, kullukta sadakati ve teslimiyeti hatırlatır, anlatır ve yaşatır. Allah için candan ve canandan geçmeyi, nefisten ve nefesten feragat etmeyi öğretir. Bu çağlar ötesinden günümüze kadar ulaşmış bir derstir, mâna aleminden bir imtihan ve de mukaddes bir mirastır. Yüce Allah’a hakkıyla kul olabilen ve dolayısıyla da O’nun rızasını kazananlar, işte bu mirası layıkıyla sahiplenenler olacaktır. Mevla, bu kutsi mirasın varisleri olmayı ve teslimiyet sınavından yüz akıyla çıkmayı bizlere de nasip etsin; kestiğimiz ve keseceğimiz kurbanlarımızı şimdiden kabul ve makbul eylesin” niyazında bulundu.

 

BAŞKAN UÇAR'DAN PANDEMİ VURGUSU

Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, Kurban Bayramı’nın Allah’a teslimiyetin, itaat, sadakat ve kurbiyetin sembolü olduğunu, Rabbimize, birbirimize, iyiye, doğruya yakınlaşmayı ifade ettiğini söyledi.
Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, bayramların, sevgi ve saygıyı pekiştirmek, dayanışmayı arttırmak, milli ve kültürel değerleri daha da yüceltmek açısından güzel bir vesile teşkil ettiğini söyledi
Başkan Mahmut Uçar, bu müstesna günleri büyükleri ziyaret ederek, küçükleri sevindirerek, kimsesizleri, yoksulları hatırlayarak, gönülleri kazanarak, bayramı maneviyatına uygun geçirmek gerektiğine vurgu yaptı. Uçar, çocuklara bayramları layıkıyla yaşatarak gelecek nesillere aktarılmasının elzem olduğunu kaydetti.
Başkan Mahmut Uçar, pandemi ile mücadeleyi aksatmadan, temizlik, maske ve mesafeye her zamankinden daha duyarlı davranarak, bayramda ve bayram sonrasında da aynı şekilde hareket edilmesi gerektiğini hatırlattı. Bayram sevinçlerinin hüzne dönüşmemesi için tedbirlerin elden bırakılmamasının önemine değinen Başkan Mahmut Uçar, “Kurban Bayramının ülkemize, milletimize, islam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.” dedi. Uçar sözlerini şöyle sürdürdü;
“Bayramlar, hayatı huzura dönüştüren, sevgi bağlarımızı güçlendiren paylaşma ve dayanışma günleridir. Birbirimizi hatırlamak, kardeşlik ahdimizi yenilemek, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli fırsatlardır. Bayramlar hep beraber yaşanırsa sevinçler çoğalır, gönüller muhabbetle dolar, bütün yeryüzünün neşesi olursa hakiki anlamını bulur.
Sevginin, şefkatin, vefanın, merhametin, dayanışmanın doruk noktaya ulaştığı bu mübarek Kurban Bayramı'nda vahyin şehri Mekke’de ve Arafat’ta vakfeye duran bütün hacılarımızın, aziz milletimizin ve yeryüzündeki bütün müslüman kardeşlerimizin mübarek Kurban Bayramı’nı yürekten tebrik ediyor, idrak edeceğimiz Kurban Bayramının barış, mutluluk ve huzurun yeryüzünün her yerine hâkim olduğu bir dünyanın inşasına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

 

BAŞKAN SUNAR: TEDBİRDEN TAVİZ YOK

Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, yayımladığı mesajla İslam aleminin Kurban Bayramını tebrik etti. Başkan Sunar, “Ulvi ve mukaddes bir zaman dilimine bizi ulaştırdığı için cenabı hakka şükrediyor, Palandöken’den bayram coşkusunu paylaşıyor hayırlara vesile olması temennisiyle tebrik ediyorum.” dedi
Sunar’dan Toplumsal Hassasiyet Çağrısı
Çok hassas ve müstesna bir zaman diliminde bulunulduğuna işaret eden Başkan Sunar mesajında; “Salgın alınan tüm tedbirlere ve gösterilen tüm hassasiyete rağmen maalesef hala etkili. Bu da bayram idrakimizi ve etkinliklerimizi, bir diğerimizin sağlığını düşünerek daha dikkatli ve titizce yerine getirmemizi şart kılıyor. ‘Bütün müminler kardeştir’ hükmü gereğince bizim için bir diğerimizin canı önemlidir. Maske mesafe ve temizlik şartlarına hiç tereddütsüz ve tavizsiz bir biçimde uymak zorundayız. Bu bir sağlık tedbiri gereği olduğu gibi aynı zamanda dinimizin bize yüklediği bir mükellefiyettir. Aziz hemşehrilerimizin bu ciddiyet ve dikkatten ayrılmayacağına inanıyor, bayramda tebrikleşme ve diğer etkinlikler babında özel bir dikkat ve çaba sarf edeceklerine emin bulunuyoruz.” İfadelerine yer verdi
“Palandöken Belediyesi bayramda da emrinizde”
Bayram coşku ve neşvesini toplumun tüm kesimlerince paylaşılmasını istediklerini belirten sunar, belediye birimlerinin her an tetikte olduğunu kaydederek, “Palandöken Belediyesi tüm zamanlarda olduğu gibi kurban bayramı içinde de aldığı özel tedbirler ve oluşturduğu özel ekiplerle hizmet vermeyi sürdürecektir. 7/24 PALTİM, Temizlik ekipleri kurban kesim yönlendiricilerimiz mesai verecek. Vatandaş memnuniyetini esas alan bir çalışma temposu göstereceklerdir.” dedi
Sunar’dan İslam Alemine Tebrik Mesajı
Sunar mesajının son bölümünde islam aleminin kurban bayramını tebrik ederek “Kurban Bayramının bize verdiği mesaj ve değerlerimiz açısından kaydettiği anlam içinde hala Mescid-i Aksa önünden zulme reva görülen Filistinli kardeşlerimizin amaç ve niyetlerini paylaşıyor, gönül coğrafyamızda akan kan ve dökülen gözyaşların sona ermesi odağında rabbimize niyaz ediyoruz. Rabbim kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi her daim diri, tek vatan, tek bayrak, tek millet ve tek devlet imanımızı ebedi kılsın.” niyazında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.