Gündem Haber Girişi : 08 Mayıs 2023 01:23

Başkan Sekmen: "Belediye başkanı miting alanına karışmaz"

Başkan Sekmen:
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişen olaylarda tamamen provokasyonun olduğunu belirtti.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gelişen olaylarda tamamen provokasyonun olduğunu belirterek, “Başarısız olacakları bir seçim çalışması karşısında böyle bir yola girdiler. Bir belediye başkanı miting alanına karışmaz. İl seçim kurulu miting alanlarını belirler, Erzurum’da belirlenmiş miting alanı Yeni Miting etkinlik alanı olan yani Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey’in miting yaptığı alan olarak tespit edilmiştir. Bu alanla ilgili 30 Nisan akşamına kadar miting yapacaklar müracaat ediliyor. 1 Mayıs gününde de aynı güne denk gelen partilerin mitingleri İl Seçim Kuruluyla seçim heyetiyle toplanarak karara bağlanıyor. Ben bu olay üzerine İl Seçim Kuruluna, parti mensubumuz AK Parti mensubumuza sordum ve İl Seçim Kuruluna da telefonla sordum, size böyle bir müracaat var mı? Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığının miting yapacağıyla ilgili herhangi bir yazılı müracaatları yok.” dedi.

“Bunlar kendileri dev aynasında görüyor”
Başkan Sekmen, Havuzbaşı Kent Meydanı’nın bir miting alanı olmadığını söyleyerek, “Kimsenin Erzurum’un huzurunu bozmaya hakkı yok. Esnaf ziyareti yerine böyle bir yola başvurdular. Şehirlerini bırakıp başka yerlere gidiyorlar. İstanbullu deprem korkusu yaşarken, bunları yaptıklarına bakın. Bunları tek derdi yıkım. Erzurum’da da kargaşa çıkarmak için geldikleri belli. İmamoğlu, buraya geliyor esnaf ziyareti yapacağız diye ve hemen şehrin merkezinde bulunan altı otopark üstünde küçük bir meydan olan alanda miting yapmaya kalkıyor. Burası bir miting alanı değil. Kendilerine defalarca Valilik tarafından, emniyet tarafından söyleniyor. Gündüz de bizim hepinizin malumu, salı günü belediyemize aldığımız araçların tanıtımı vardı. Miting alanında yaptık. Sadece üç beş arabamızı burada ilgili alana koyarak yani Havuzbaşı'na koyarak, gelen vatandaşlarımızdan talep üzerine görünümü sağlamaya çalıştık ve bu olay böyle olunca da erkenden araçlarımızı kaldırıp götürdük. Fakat maalesef hazırlıklı gelinmiş. Bizzat ifade ediyorum taşlar sopalar Cumhuriyet Halk Partisi grubu içerisinden. Zaten 150-200 kişilik bir grup bu böyle bir miting yapabilecek halleri yok. Bu hale düştükleri için 'nasıl bir kaos yaratalım' diye hem Erzurum mitingine gölge düşürmek hem İstanbul’da yapılan mitinge gölge düşürmek için gayret sarf eden bir hadise.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.