Gündem Haber Girişi : 19 Ekim 2014 15:13

Başbakan Davutoğlu: Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir...

Başbakan Davutoğlu: Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir...
Davutoğlu, "Son olaylar gösterdi ki Suruç'u Kobani'den ayırmak mümkün değil. Ya bu sınırlar barışçıl çabalarla anlamsızlaştırılacak ya da bu acılar çekilecek" dedi. Davutoğlu, "Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir" diye konuştu.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'ne Akil İnsanlar Heyeti ile bir araya geldi.
İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...
-Kürtlerin devleti yok, devlet arayışı var diyenlere ben şunu söylüyorum, Kürtlerin devleti Türkiye Cumhuriyeti'dir.Suruç'u Kobani'den ayırmak mümkün değil. Ya bu sınırlar barışçıl yöntemlerle anlamsızlaştırılacak ya da acımasız çatışmalar yaşanacak. Sınırlar ya barışçıl yöntemlerle kaynaşacak ya da çatışmalara acılar yaşanacak. Bu olaylar gösterdi ki Suruç'u Kobani'den ayırmak mümkün değil. 

BÜTÜN VALİLERE TALİMAT VERİLDİ
 
-Bütün valilerimize talimatlar verildi; Kamu  düzeni sağlanacak. Bu ülkede son 100 yılda her kesim zulüm gördü, birçok kesim.  Eğer herkes aynı yöntemi benimsemiş olsaydı Türkiye Suriye'den beter olurdu. Kamu  düzeninin kalmadığı yerde nelerin olduğunu Suriye'de görüyoruz. Kamu düzeninin  kalmadığı yerde siyaset konuşamaz, özgürlükler kullanılamaz, farklı kanaatlere  sahipseniz de bunları ifade edemezsiniz.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.