Gündem Haber Girişi : 18 Nisan 2023 14:14

Bahçesinde 300 bin doğal fide üretip Türkiye'nin her yerine gönderiyor

Bahçesinde 300 bin doğal fide üretip Türkiye'nin her yerine gönderiyor
Erzurum'da bir vatandaş, ailesi ile birlikte kurduğu seralarda 300 bin fide üretiyor, ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum'da bir vatandaş, ailesi ile birlikte kurduğu seralarda 300 bin fide üretiyor, ilçe ekonomisine katkıda bulunuyor.
Erzurum'un Uzundere ilçesinde yaşayan Yıldıray Kardaş, kendi bahçesinde ailesi ile birlikte 300 bin sebze fidesi üretiyor. Kardaş, ürettiği fideleri Türkiye'nin her yerine kargo ile gönderiyor.
Küçük bir serada bu işe başlayan Kardaş ailesi gün geçtikçe işlerini büyütmeye devam ediyor. 5 ayrı serada atadan kalmış tohumlar ile sürdürülebilir tarım yapıyor, doğal sebze fidelerini üretip müşteriye sunuyorlar. Domates, salatalık, biber, marul, lahana, patlıcan, çilek gibi fideler yetiştiriyorlar.
Yıldıray Kardaş, “Sebze fide üretimi yapıyoruz. Aile fertleri olarak çalışıyoruz. Yaklaşık 300 bin fide var. 5 seramız mevcut. Türkiye’nin her yerine gönderebiliyoruz. Yerli tohum. İlçe ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.