Gündem Haber Girişi : 07 Eylül 2023 17:56

Bacadan yalan çıktı...!

Bacadan yalan çıktı...!
Erzurum Valiliği, Erzurum Valiliğini yalanlayan açıklama yaptı. Meğer o listeye hiç girmemişiz.

UNESCO Dünya Geçic Miras Listesinden çıkarıldık mı, yoksa hiç girmedik mi? Günlerdir Erzurum kamuoyu bunu konuşuyor. 

 

Dönemin Valisi Okay Memiş'in ısrarlarıyla, Narman'daki Peri Bacalarının tam ortasına dinlenme tesisi yapılmıştı. Geçtiğimiz günlerde basın kuruluşlarında çıkan habere göre, UNESCO bu yapıyı gerekçe göstererek, Narman Peri Baclarının bu listeden çıkarıldığı iddia edildi. 

 

 

Bunun üzerine Erzurum Valiliği bir açıklama yaptı. Meğer o listeye hiç girmemişiz. Erzurum Valiliği 2021 yılında rssmi sosyal medya hesaplarından Vali Okay Memiş'in at üstünde fotoğrafı ile birlikte Narman Peri Bacalarının o listede olduğunu duyurmuştu.

 

 

İşte o tveet...

 

 

 

 

 

 

Bu gün aynı Erzurum Valiliği İHA'ya br açıklama yaparak, o listeye aslında hiç girmediğimizi duyurdu. 

 

 

İşte o açıklama; 

“Geçtiğimiz günlerde ilimizde yayımlanan bir gazetenin haberinde yer alan, “Kaş yaparken Göz Çıkarıldı”, “UNESCO listeden çıkardı!” şeklindeki haber üzerine valiliğimiz tarafından açıklama yapılması ihtiyacı duyulmuştur. Kaş yaparken göz çıkardılar” başlıklı haberin Narman Peri Bacaları’nın 2012 yılında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından 2021 yılında Dünya Geçici Miras Listesine alındığı ve ancak bölgeye inşa edilen sosyal tesisin doğal yapıyı bozduğu gerekçesiyle listeden çıkarıldığı belirtilmiştir. Bahse konu alan 03.12.2019 tarihli ve 30967 Resmi Gazete’de ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ olarak tescil edilmiş ve sosyal tesis sit sınırları dışında yer almaktadır. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğümüz tarafından yapılan araştırmalarda bahse konu Narman Peri Bacaları’nın UNESCO Dünya Geçici Listesinde yer almadığı tespit edilmiştir.”

 

 

Erzurum valiliğinin, Erzurum valliğini yalanladığı bu gelişme sonrasında, bu gün AFAD'a başkan olan dnemin valisi Okay Memiş'e çevrdi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.