Gündem Haber Girişi : 10 Haziran 2014 21:59

ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi...

ATAK helikopteri TSK'ya teslim edildi...
TSK'nın ihtiyaçlarını karşılamak için milli imkanlarla geliştirilen "Taaruz ve Taktik Keşif Helikopteri (ATAK)", için Kara Havacılık Komutanlığı'nda teslim töreni düzenlendi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - İlk yerli milli helikopterimiz "ATAK" burada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, konuşmalarının ardından sahada ATAK'ın kokpitine çıktılar.

BÜYÜK EMEĞİMİZ VAR

Katılımcılara seslenen Başbakan Erdoğan, ATAK'ın gelişiminde büyük emek verildiğini, 2002 yılında aldıkları kararınne kadar doğru olduğunu gördüklerini söyledi. Cihaz ve ekipmanların Türk mühendisler tarafından hazırlandığını ifade eden Başbakan, "Bundan sonra Türkiye artık helikopter ithal eden değil ihraç eden konumunda olacaktır. Savunma sanayine getirdiği özelliğiyle çok önem arz ediyor.Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.