Gündem Haber Girişi : 05 Mayıs 2023 14:56

Asrın dayanışmasına Aziziye desteği

Asrın dayanışmasına Aziziye desteği
Depremzede aileler için Aziziye’den Hatay’a uzanan kardeşlik köprüsü, adeta seferberliğe dönüştü.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Aziziye Belediyesi’nin Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde kurduğu konteyner kent göz kamaştırıyor. İçerisinde tuvaletinden banyosuna, mutfak tezgâhından oturma alanına varıncaya kadar çeşitli donatılar barındıran 100 adet konteyner tamamlandı ve depremzede sahiplerine teslim edilmek için gün sayıyor. Aziziye Belediye Meclisi’nin aldığı kararla “Kardeş Belediye” ilan edilen Antakya Belediyesi ile birçok alanda işbirliği içerisinde olan Aziziye, Hatay’da bulunan bazı çadır kentlerdeki bakım, onarım ve temizlik hizmetlerini de yürütüyor. Deprem bölgesi ile sürekli temas halinde olan ve geride kalan Ramazan bayramını da Hatay’da geçiren Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, “Devletimizin seferber olduğu deprem bölgesinde, biz de kardeşlerimizi elbette yalnız bırakmayacağız” dedi. 

 

 

AZİZİYE DEPREM BÖLGESİNDE 
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, “Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde oluşturulan yol haritası doğrultusunda depremin hemen ardından bölgeye koştuk. Adıyaman’a ve Hatay’a arama-kurtarma ekiplerimizi ve iş makinalarımızı gönderdik. Adıyaman’da depremzede ailelerimize hizmet veren mobil mutfak kurduk, on binlerce vatandaşımıza üç öğün yemek ikramında bulunduk. İçişleri Bakanlığımız, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, AFAD ve Kızılay’ımızın koordinasyonunda yapılan planlama doğrultusunda Hatay ilimizin merkez ilçesi olan Antakya’da ise 100 konteynerden oluşan bir yerleşke kurduk. Çalışmalarımızı tamamladık ve kısa bir süre sonra inşallah Ilıca-Dadaşkent Konteyner Yerleşkemizi depremzede ailelerimize teslim edeceğiz” diye konuştu. 

 

 

ASRIN DAYANIŞMASINA DÖNÜŞTÜ 
Aziziye Belediye Başkanı Orhan, deprem bölgesinde yaraları sarmak için sıra dışı bir çaba gösterildiğinin altını çizerek, “Aziziye Belediyesi olarak, depremzede vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ekiplerimiz Hatay’ın dört bir yanında görev başında. Devletimiz tüm imkânlarıyla, tüm kurumlarıyla deprem bölgesinde.

 

 

Biz de bu doğrultuda üstlendiğimiz sorumlulukları seve seve yerine getirmeyi sürdüreceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın asrın felaketine karşı başlatmış olduğu asrın dayanışması seferberliğinin içerisindeyiz ve bundan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.