Gündem Haber Girişi : 03 Mart 2016 15:16

Aşkale'de ermeni katliamı canlandırıldı...

Aşkale'de ermeni katliamı canlandırıldı...
Erzurum'un Aşkale ilçesinin işgalden kurtuluşunun 98'nci yıldönümü törenlerle kutlandı. Törenlerde rol alan ilçe sakinleri, Ermeni katliamını canlandırdı.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Hükümet Konağı önünde düzenlenen törenlere, Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Kaymakam Hayrettin Çiçek, Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kurtuluş törenleri, 98 yıl önce Ermeni zulmünden göç eden Türklerin geçişi ile başladı.
Geçişin ardından tören alanına koydukları masada, şalgam suyu doldurdukları şişeleri şarap niyetine içen temsili Ermeniler, komutanlarının emriyle temsili olarak Türkleri katletmeye girişti. Temsili olarak camiyi yakan Ermeni çeteler, ilçede berberlik yapan ve imam rolünü üstlenen şahsı ezan okurken linç etti. Daha sonra bir aileye saldıran Ermeniler, hamur açan kadını ve kayınpederini vahşice öldürdü. Tören, Türk Milis Kuvvetleri'ni canlandıran Aşkaleli lise öğrencilerinin ilçeye gelerek Ermeni çetecilerini öldürmesiyle son buldu. Kurtuluşun canlandırılmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde göndere bayrak çekildi.
Törenler folklor ekibi ve mehteran bölüğünün gösterisi ardından düzenlenen bayrak yürüyüşü ile sona erdi.
'BEŞİKTEKİ BEBEKLER BİLE SÜNGÜLENDİ'
Aşkale Belediye Başkanı Enver Başaran, 3 Mart'ın, Erzurum-Kars güzergahında yapılan Ermeni zulmünün sona erdirilmesinin başlangıcı olduğunu belirterek, "3 Mart ömrünün baharında toprağa giren yiğitlerin, beşiğinde süngülenen bebeklerin, sakallarından sürüklenen ihtiyarların, masum kadın ve kızların katledildiği günlerin sona ermesi için kahramanca yurt savunmasının yapıldığı gündür. Bu gün burada diasporanın, uluslararası kamuoyunda yürüttüğü soykırım yalanlarına karşılık Aşkale ve köylerimizde, Ermenilerce katledilen yüzlerce vatandaşımızın acılarını millet olarak paylaşmak ve dualarımızla ruhlarını şad etmek için toplandık. Tam 98 yıl önce Rus ve Ermeniler, Aşkale ve köylerde işledikleri vahşi cinayetler, insanlık dışı işkence ve zulümler daha dün gibi hatıralarda tazeliğini korumaktadır. Ermeni teröristler 1980'li yıllarda bile 21 ülkede 39'u silahlı 70'i bombalı saldırılarıyla 42 Türk diplomatı şehit etmiştir" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.