Gündem Haber Girişi : 17 Temmuz 2023 12:09

Aşkale’ye dev yatırım geliyor…. Bölge hayvancılığına büyük katkı sağlayacak…

Aşkale’ye dev yatırım geliyor….  Bölge hayvancılığına büyük katkı sağlayacak…
Hayvancılık sektöründe Aşkale’ye dev yatırım geliyor. Aşkaleli iş insanı Ufuk Yılmaz, Hayvancılık Destek Projesine başvurarak 330 milyonluk hibe teşvik desteği almaya hak kazandı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Hayvancılık sektöründe Aşkale’ye dev yatırım geliyor. Aşkaleli iş insanı Ufuk Yılmaz, Hayvancılık Destek Projesine başvurarak 330 milyonluk hibe teşvik desteği almaya hak kazandı. İlk etapta 60 milyonluk hibe desteğini alan Yılmaz devasa hayvan çiftliğinin kurulumuna başlandığı öğrenildi.  Bölge hayvancılığına büyük destek sağlayacak proje kapsamında soğuk hava deposu, süt sağım alanları, et ve süt birimlerinin de olacağı alanda ilk etapta 20 kişiye de istihdam sağlanacak.

 

 

MODERN HAYVANCILIĞIN EN ÖNEMLİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİ OLACAK

 

Cumhurbaşkanlığı sitesinde  haziranda yayınlanan 33 sayfa 751. Sırada yeralan proje kapsamında ilk etapta 150 toplamda 450 büyükbaş hayvanla yatırım gerçekleştirilecek.  Teknolojinin son imkanlarının kullanılacağı tesisin en önemli birimlerinin başında dana yetiştiriciliği olacak. Proje tamamlanıp hayata geçirildiğinde hayvancılık alanında en önemli merkezlerinden biri olacak…

 

BU ÖRNEK PROJE TEŞVİK EDECEK

 

Aşkale’de kurulacak olan dev çiftlik bölge insanını da teşvik etmek amacıyla  önem taşıyor. Hibe desteğiyle tarım ve hayvancılık alanında neler yapılabileceğini gözler önüne serecek olan bu proje diğer üreticilere de ön açıp, yol gösterme açısından büyük önem taşıyor. Projeye Aşkale Belediyesi’nin de büyük destek verdiği öğrenildi.

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.