Gündem Haber Girişi : 04 Mart 2014 13:29

AK Parti İl başkanı Murat Kılıç: Cemaat BDP'ye oy topluyor...

AK Parti İl başkanı Murat Kılıç: Cemaat BDP'ye oy topluyor...
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Kardelen TV'de dün gece canlı yayınlanan Seçim Pazarı programında gündemi sarsacak şok bir iddiada bulundu. Kılıç, cemaatin Tekman'da BDP'ye oy topladığını öne sürdü...
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Kardelen TV'de dün gece canlı yayınlanan Seçim Pazarı programında gündemi sarsacak şok bir iddiada bulundu. Kılıç, cemaatin Tekman'da BDP'ye oy topladığını öne sürdü...
Kardelen TV'de Sinan Özçaylak'ın moderatörlüğünde ERKHABER Genel Yayın Yönetmeni Orkun Çizmeli, EKSİ25HABER Genel Yayın Yönetmeni Levent Akpınar, Yenigün Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Musa Çakır ve İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez'in katılımıyla yapılan Seçim Pazarı programının dün akşamki bölümünün konuğu AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç oldu. Kılıç, programda siyaset gündemine bomba gibi düşecek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 
Gülen Cemaati ve AK Parti hükümeti arasında yaşanan gerilim ile ilgili yöneltilen bir soruyu cevaplandıran İl Başkanı Murat Kılıç, cemaate mensup kişilerin Tekman'da ev ev dolaşıp, BDP'ye oy topladığını öne sürdü. Tekmanlı seçmenin bu durumu kendilerine iletmesi üzerine durumdan haberdar olduklarını söyleyen Kılıç, "İnanın bu haber bende şok etkisi yaptı. Cemaat mensupları vatandaşa gidiyor ve "AK Parti'ye oy vermeyin" diyor. Vatandaşy soruyor, "kime oy verelim peki?", "AK Parti'ye oy vermeyin de, kime verirseniz verin!" cevabı veriliyor. O bölgede adres çok net. Oradan MHP'ye, CHP'ye oy gitmez. Açık bir şekilde BDP tarif ediliyor" dedi. 
Cemaat mensuplarının seçim çalışması işinde Kimse Yok Mu Derneği'ni de kullandığını öne süren Kılıç, "Yani bu ne kadar etik bir durum! Bu dernek bir yardım kuruluşu. İnsanlar oraya niye yardım yapıyor, Allah rızası için. Fakir, fukaraya yardım edilmesi amacıyla yapılan bağışlar maalesef seçim için kullanıyor. İnanın bir akıl tutulması yaşanıyor şu an. Saf duygularla hareket eden insanlar aldatılıyor, yanlış bilgilendiriliyor" diye konuştu.
Fethullah Gülen'i ABD'de ziyaret ettiği iddialarının hatırlatılması üzerine konuya açıklık getiren Kılıç, ziyareti birkaç yıl öncesinde gerçekleştirildiğini belirterek, şunları söyledi:
Bir kere ben cemaatin içinde yer almadım. Tüm cemaatlere destek veren, sıcak bakan biri olduğum doğru. Amerika'ya da gittim. Ancak cemaatin bugünkü yapısından habersizdim. Tıpkı Başbakan'ımız gibi. Başbakan Yardımcımız gibi. Amerika'ya giderken, cemaatin dini hizmetlerde bulunduğunu inanıyorduk, bugün yaşanları tahmin bile edemezdik.   

AŞKALE'DE BİR KİŞİ AYRILDI, O DA BİZ İHRAÇ ETTİK!

Öte yandan Seçim Pazarı programında dün Aşkale'de 292 AK Partili'nin MHP'ye katıldığı haberlerine de açıklık getiren AK Parti İl Başkanı Kılıç, "Aşkale'de böyle yoğun bir istifa olsa inanın herkesten önce benim haberim olur. Aşkale'de bir arkadaşımız ayrıldı, onu da biz ihraç ettik. Çünkü aynı zamanda ilçe yönetim kurulu üyesi de olan bu arkadaşımız, meclis üyeliği için görevinden ayrıldı ve başka bir partiden başvuru yaptı. Doğal olarak kendisini ihraç ettik. Başka da ayrılan kimse yok. Tamamiyle yalan bir haber. Partimize kayıtlı olmadıkları için MHP'li arkadaşlar neye dayanarak böyle bir açıklama yaptılar bilemiyorum. Belki de AK Parti'ye gönül bağından ayrılmışlardır ama bunu da ispat etmek çok zor!" dedi. 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.