Politika Haber Girişi : 09 Kasım 2023 14:58

AK Parti’den seçim startı... Adaylık süreci başladı...

AK Parti’den seçim startı... Adaylık süreci başladı...
AK Parti’de 31 Mart 2024'de yapılacak olan yerel seçimler için adaylık başvurusu süreci başladı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti’de yerel seçimler için adaylık başvurusu süreci başladı. AK Parti Erzurum İl Başkanlığı Seçim işleri başkanlığından müracaatların bugün alınmaya başlandığı açıklandı. Yazılı açıklamada, büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, il belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacağı, bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacağı da ifade edildi.

 

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 17 KASIM

 

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuruları 17 Kasım’a kadar devam edecek. Meclis üyeliği ve il genel meclisi üyeliği başvuruları da bugün başlarken, bu süreç de 3 Aralık’a kadar sürecek.

 

BAŞVURU YERİ 

 

Aday adaylığı başvuruları aşağıda belirtilen parti teşkilat kademelerine yapılacaktır. 
Belediye Başkan Adaylıkları: 
Büyükşehir ve İl Belediye Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak Genel Merkeze veya Genel Merkeze iletilmek üzere İl Başkanlıklarına, İlçe ve Belde Başkan aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İl Başkanlıklarına veya İl Başkanlıklarına iletilmek üzere İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır. 
İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyesi Adaylıkları: 
İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyelikleri aday adayı başvuruları bizzat yazılı olarak İlçe Başkanlıklarına yapılacaktır. 

 

3. BAŞVURU ŞEKLİ 

 

Adaylık ön başvurusu, başvuru.akparti.org.tr adresinde bulunan ilgili seçim türüne ait formların, E-BAŞVURU yöntemiyle doldurularak istenilen eklerle birlikte sisteme aktarılması suretiyle gerçekleştirilecektir. Söz konusu bu ön başvuruyu kendi imkanlarıyla yapamayanlar ilgili teşkilat birimine bizzat başvurarak yaptırabileceklerdir. 
Başvurunun kesinleşmesi için aday adayları, bizzat ilgili teşkilat birimine giderek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır. 
Başvuru formları, ilgili Teşkilat Kademesince “Gelen Evrak” kayıt defterine tarih ve sıra numarası verilmek suretiyle kaydedilecek ve aday adayı başvurusunu yapana, başvurunun alındığına dair tarih ve sıra numarasını gösterir “alındı belgesi” imzalanıp mühürlenerek verilecektir. 

 

ADAY OLAMAYACAKLAR 

 

Kanuni şartları taşımayanlar,
AK PARTİ tüzüğüne göre yetkili parti disiplin kurullarının kararı ile partimizden ihraç edilenler, 
Tüzüğün 58.maddesine göre ihraç kararı gerektiren bir fiil nedeniyle işten el çektirenler, 
Partimiz Milletvekillerinin birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları milletvekilinin seçim çevresinden, İl ve İlçe Başkanlarının birinci ve ikinci derece kan ve sıhri hısımları ise il veya ilçe başkanının görev yaptığı il veya ilçeden aday olamazlar. 

 

ADAYLIK İÇİN İSTİFASI GEREKENLER 

 

Hâkimler ve savcılar,
Yüksek yargı organları mensupları,
Yükseköğretim kurumlarındaki öğretim elemanları,
Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri,
Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından    işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri,
Subaylar ile astsubaylar,
Siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri,
Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar, en geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar, 2839 sayılı Kanun'un 18. maddesi uyarınca görevlerinden ayrılma isteğinde bulunmak zorundadır. 
Kamu görevlilerinden emeklilik dilekçesi verip aday olacakların, emeklilik isteğini belirten dilekçelerini en geç 1 Aralık 2023 Cuma günü saat 17.00’ye kadar vermeleri gerekmektedir. 

 

BAŞVURULARIN GENEL MERKEZE GÖNDERİLMESİ 

 

İl başkanlıklarına yapılan aday adaylığı başvuruları, aşağıdaki şekilde Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı’na teslim edilecektir. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.