Gündem Haber Girişi : 25 Mart 2021 13:20

Ağıralioğlu, Erzurum'da iş adamlarıyla buluştu...

Ağıralioğlu, Erzurum'da iş adamlarıyla buluştu...
İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, geldiği Erzurum'da iş adamlarıyla buluştu.

EKSİ25HABER / ERZURUM - İYİ Parti Türk Dünyası ve Yurt Dışı Türkler Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, geldiği Erzurum'da iş adamlarıyla buluştu. Partisinin toplu katılım törenine katılan Yavuz Ağıralioğlu, akşam saatlerinde Anadolu İş Adamları Derneği'nde, Erzurum'da ticaret yapan iş adamları ile bir araya geldi. 

İYİ Parti İl Başkanı Melih Kırkpınar ve Erzurum Milletvekili Naci Cinisli ile birlikte dernek binasında İş adamları ile bir araya gelen Ağıralioğlu, ticaret erbaplarının sorunlarını dinledi. Sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulundu. " Bıkmadan, usanmadan, yorulmadan sizlerle birlikte olacağız" diyen Yavuz Ağıralioğlu, " Erzurum, geçmişte en önemli ticaret merkezlerinden biriydi. İpekyolu üzerindeki Erzurum sadece bölgenin çekim merkezi değil, yurt dışına bile ihracat yapan bir ildi. Bu gün gelinen noktada ne yazık ki üretim durmuş, esnaf iş yapamaz hale gelmiş, Erzurum sürekli göç vermiş. Bunları görmek bizleri üzüyor. Hükümet, betona yaptığı yatırımı, iş isdihdam alanları oluşturmaya ayırsa aslında bir çok sorun çözülecek. Bir dönemler Anadolu Kaplanları vardı. Anadolu'da üretim yapan, Türkiye'ye hatta dünyaya pazarlayan firmalarımız vardı. Şimdi de genç, üniversite mezunu, girişimci bir çok gencimiz var. Bu gençlerimizin Katma Değer Sağlaması için gerekli altyapıyı oluşturmak durumundayız. Bakın bu güneğ kadar Erzurum'un da içinde bulunduğu bir çok teşfik yasası çıkarıldı. Ancak hiç biri derde derman olmadı. Bu bölgede yatırım yapan girişimciler için, reel teşfikler uygulanmalı. Bu yatırımcılardan, Vergi, SSK Primi, alınmamalı, Enerji giderlerinde indirim yapılmalı, bunlar zor değil. Nasıl ki Hükümet kendine yakın olan 5 kişinin devlete olan bütün borçlarını silebiliyor, birilerini zenginleştirebiliyor, Anadolu'da üretim yapan insanlardan vergi almasa ne olur?" dedi...                       

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.