Gündem Düzenleme Tarihi : 21 Aralık 2020 11:57 Haber Girişi : 21 Aralık 2020 11:58

2020'de hayat durdu, Erzurum'da yatırımlar durmadı...

2020'de hayat durdu, Erzurum'da yatırımlar durmadı...
Türkiye Genelinde bir çok belediye ödenek yetersizliğini gerekçe göstererek yatırımları durdururken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yine yatırım rekoru kırdı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, pandemi döneminde de yatırımlara ara vermedi. Türkiye Genelinde bir çok belediye ödenek yetersizliğini gerekçe göstererek yatırımları durdururken, Erzurum Büyükşehir Belediyesi yine yatırım rekoru kırdı.

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 2020 yılında da yatırımlarla göz doldurdu. Pandemi dönemi olması ve özellikle de ekonomide yaşanan sıkıntılar Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i durduramadı. 2019'da yapımına başlanan ve devam eden projeler 2020'de tamamlanırken, yine bu yılda yeni projelerin temeli de atıldı.

 

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in talimatıyla kentsel dönüşüm projeleri 2020 yılında da aksamadan devam etti. Yıkılan gecekondular, yerlerine yaptırılan lüks konutlar vatandaştan tam not aldı. Özellikle kale çevresinde yapılan çalışmalar büyük beğeni topladı.

 

 

Büyükşehir Belediyesi yine bu dönemde tüm ilçelere yatırım götürdü. Bir çok ilçenin sokak sağlıklaştırması tamamlanırken, altyapı ve üstyapı çalışmaları da tamamlandı. 

 

 

Yaz mevsimiyle birlikte sadece kent merkezindeki yollar değil, grup yoları da yenilenerek vatandaşın hizmetine sunuldu. Yeni göletler, soğuk süt zinciri projesi gibi çok sayıda projeyle çiftçi ve üretici desteklendi. Eğitime büyük önem veren başkan Sekmen, yine bu yıl içerisinde bir çok okulun tadilatını yaptırdı.

 

 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi COVİD-19 salgınıyla da mücadelesine ara vermeden devam etti. Şehir adeta baştan aşağı yıkanırken, ulaşım başta olmak üzere semt pazarları gibi vatandaşın yoğun olduğu yerlerde tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Tüm esnafa dezenfektan ve maske dağıtılırken, camilerde temizlik aksamadan devam etti. 

 

 

Şehrin dört bir tarafında millet bahçeleri ve mesire alanları yine bu yıl içerisinde hizmete açıldı. Tekstil başta olmak üzere bir çok fabrika da 2020 yılı içerisinde Başkan Sekmen'in gayretleriyle şehre kazandırıldı. 

 

 

Başkan Sekmen Pandemi sürecinde 65 yaş üstü vatandaşları da yalnız bırakmadı. Yaşlı Destek Birimi (YADES)'i arayan yaşlı vatandaşları bizzat evlerinde ziyaret ederek, taleplerini dinledi. Şehir Hastanesi çevre düzenlemesini ve bağlantı yollarını kısa sürede tamamlayan Erzurum Büyükşehir Belediyesi, önemli bir hizmete daha imza atmış oldu. 

 

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.