Gül ve Erdoğan'dan 23 Temmuz mesajı...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.

Cumhurbaşkanı Abdullah GülAmasyaErzurumSivas ve Ankara'da yükselen milli ruh ve heyecanın İstiklal Savaşı'nı zafere taşıdığını vurgulayarak, "ErzurumKongresi'nin yıl dönümünde, başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kongre üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum" dediCumhurbaşkanı Abdullah GülAmasyaErzurumSivas ve Ankara'da yükselen milli ruh ve heyecanın İstiklal Savaşı'nı zafere taşıdığını vurgulayarak, "ErzurumKongresi'nin yıl dönümünde, başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kongre üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah GülErzurum Kongresi'nin yıl dönümüyle yayınladığı mesajda, Büyük Atatürk'ün önderliğinde verilen bağımsızlık mücadelesinin, aziz milletin hür yaşama kararlılığından hiçbir şart altında taviz vermeyeceğini gösteren yönüyle tarihteki parlak yerini aldığını ifade ederek, "Sürecin başarıyla yürütülmesinde ve kesin bir askeri zaferle neticelenmesinde, karar ve sonuçlarıylaErzurum Kongresi'nin ayrı bir önemi bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

-"BÜYÜK ATATÜRK OLMAK ÜZERE, KURTULUŞ SAVAŞI'NIN TÜM KAHRAMANLARINI SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUM"-

Erzurum Kongresi'nin bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen ülkenin bütününü ve milletin geleceğini yakından ilgilendiren kararlar alındığını belirten Gül yayınladığı mesajda şunları kaydetti: 

"Erzurum Kongresi'nde vatanın bölünmez bir bütün olduğu güçlü şekilde vurgulanırken, manda ve himaye kesin bir dille reddedilmiş, ilk kez bir hükümet kurma fikrinden söz edilerek, milli iradenin teşkili ve milli egemenlik ilkesinin hayata geçirilmesi açısından kararlı bir adım atılmıştır. AmasyaErzurumSivas veAnkara'da yükselen milli ruh ve heyecan, kurtuluş yolunda milletimize güç ve umut vermiş, İstiklal Savaşı'nı zafere taşımıştır. Milletimiz, mukaddes vatanımızda özgür yaşayabilmek için ödenen bedellerin şuuruyla Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmek, ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne taşımak, yeni nesillere parlak bir gelecek kurmak için üstün bir gayret göstermektedir. Türkiye'yi, her alanda en çağdaş ve en yüksek standartlara ulaştırmak amacıyla, çalışmalarımızı azimle devam ettireceğiz. Erzurum Kongresi'nin yıl dönümünde, başta Büyük Atatürk olmak üzere, Kongre üyelerini, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum."

BAŞBAKAN ERDOĞAN: GENÇLERİMİZ GAZİ VE ŞEHİTLERİMİZİN BIRAKTIĞI EMANETE SAHİP ÇIKARAKBİR TÜRKİYE İNŞA EDECEK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnanıyorum ki, genç nesillerimiz Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin bıraktığı emanete layıkıyla sahip çıkarak, barış içinde, huzur içinde, müreffeh bir Türkiye inşa edeceklerdir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Erzurum Kongresi'nin yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İstiklal Mücadelesinin ilk aylarında gerçekleştirilen Erzurum Kongresi'nin, milli birlik ve beraberliğin sağlanması adına atılan en önemli adımlardan biri olduğunun altını çizen Erdoğan, "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararına imza atılan Erzurum Kongresi'nin, bağımsız Cumhuriyete giden yolda da kilometre taşı olduğunu vurguladı.

Erdoğan mesajında şunları kaydetti: 

"Aziz milletimizin o gün sergilediği yüksek ruh ve şuur, bizim için en büyük ilham kaynağı olacak ve muasır medeniyet yolculuğumuzda bizlere ışık tutacaktır.

İnanıyorum ki, genç nesillerimiz Milli Mücadele yıllarında destan yazan gazi ve şehitlerimizin bıraktığı emanete layıkıyla sahip çıkarak, barış içinde, huzur içinde, müreffeh bir Türkiye inşa edeceklerdir.

Bu düşüncelerle, Erzurum Kongresi'nin 94. Yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün istiklal kahramanlarımızı rahmetle, minnetle anıyorum.

Bu vesileyle Kongre'ye ev sahipliği yapan Erzurumluları ve tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum."


23.07.2013 13:27:04