Doğu'nun cazibesi bu desteklerle artacak...

Cazibe merkezlerinde uygulanacak programa ilişkin usul ve esaslar hakkında Bakanlar Kurulu kararı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete' de yayınlandı.

EKSİ25HABER / ERZURUM - Cazibe merkezlerinde uygulanacak programa ilişkin usul ve esaslar hakkında Bakanlar Kurulu kararı geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete' de yayınlandı.
Başbakan Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz Eylül ayında açıklanan, Doğu ve Güneydoğu Bölgesinde bulunan illeri kapsayan cazibe merkezlerinin oluşturulması ve teşvik edilmesine yönelik düzenlemenin uygulamasına ilişkin esaslar 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile belirlenmişti.  Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde istihdamı sağlamak, rekabet gücünü arttırarak ekonomide iyileşmeye yönelik yatırımların önünü açmak amacı güden bu karar, imalat sanayinde körelmeye yüz tutmuş tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için sağlanacak yatırım ve işletme dönemi desteklerini kapsıyor.
Cazibe Merkezleri Programı desteklerinin program takibini ve yürütülmesi görevini Türkiye Kalkınma Bankası üstelenecek.

Desteklerden Yararlanabilecek Alanlar

Açıklanan bu karar kapsamında;

Destek Paketleri

Cazibe merkezlerinde yapılacak yatırımlar için sağlanacak desteklerin arasında;

Yararlanma Şartları ve Koşullar

Bu karar kapsamında sağlanacak desteklerden yararlanacak yatırımlar için ön koşullar ise;

Desteklenecek İller

Desteklenecek iller arasında Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van olmak üzere toplam 23 il bulunmaktadır.


18.01.2017 11:38:47