Politika Haber Girişi : 18 Temmuz 2014 17:40

Yeşilyurt'tan İsrail'e tepki...

Yeşilyurt'tan İsrail'e tepki...
AK Parti İl Başkanı Yeşilyurt, "İsrail Gazze'ye yönelik hukuka ve insan haklarına aykırı ambargoya son vermeli işgal ettiği Filistin Topraklarından çekilmelidir" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddet kullanımına derhal son vermesini isteyerek, "İsrail Gazze'ye yönelik hukuka ve insan haklarına aykırı ambargoya son vermeli işgal ettiği Filistin Topraklarından çekilmelidir" dedi. 
İsrail tarafından, içinde bulunduğumuz mübarek ramazan ayının kutsallığı hiçe sayılarak Gazze'de bulunan Filistinli kardeşlerimize yönelik acımasız bir saldırı başlatıldığını belirten Yeşilyurt, "Filistinlilerle ilgisi kanıtlanmamış bir olay bahane edilerek Kara, deniz ve havadan gerçekleştirilen saldırılarla birçok insan hayatını kaybetmiştir. Ölenlerin neredeyse tamamı sivil kişiler olup büyük çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturmaktadır. Bu durum İsrail'in saldırılarına gösterdiği gerekçenin hiçbir geçerliliği olmadığını, tamamen Gazze halkını yok etmeye ve yerlerinden çıkarmayı amaçladığını ortaya koymaktadır" diye konuştu.
"İsrail saldırılarında camiler yerle bir edilmiş, sağlık tesisleri, evler, hastaneler ve sivil yerleşim yerleri hedef alınmıştır. Başta fosfor bombası olmak üzere kullanılması yasak silah ve bombalar bütün Gazze halkının üzerine yağdırılmaktadır" diyen AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, konuşmasına şöyle sürdürdü; "İsrail yönetimi terörist devlet damgasını hak eden bu girişimleriyle bir kez daha uluslararası hukuku çiğnemekte açıkça savaş ve insanlık suçu işlemektedir. İsrail Filistin halkına yönelik şiddet kullanımına derhal son vermelidir. İsrail Gazze'ye yönelik hukuka ve insan haklarına aykırı ambargoya son vermeli işgal ettiği Filistin Topraklarından çekilmelidir
İsrail'i saldırgan tutumu dolayısıyla şiddetle kınıyor, biran önce bu saldırılardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Erzurum Akparti İl Başkanlığı olarak dün olduğu gibi bundan sonra da siyonist işgale karşı mazlum Filistin halkının yanında olacağımızı ilan ediyor bütün dünyayı sessiz kalmak yerine İsrail'in insanlık dışı saldırılarını engellemek için etkili girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.