Gündem Haber Girişi : 28 Ocak 2015 23:31

Yeniçağ Yazarı, Erdoğan'ın gönlündeki Başbakan adayını yazdı

Yeniçağ Yazarı, Erdoğan'ın gönlündeki Başbakan adayını yazdı
MHP'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ yazarlarından Ahmet Takan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gönlündeki başbakan adayının İçişleri Bakanı Efkan Ala olduğunu öne sürdü.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Türkiye 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere kilitlenirken, kulislerde partilerin milletvekilliği için aday göstereceği isimlerle ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor. Bu iddialardan en çok dikkat çekenini ise Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, " Efkan Ala nereye koşuyor?" başlıklı yazısında dillendirdi.
MHP'ye yakınlığıyla bilinen Yeniçağ gazetesinde Ahmet Takan'ın kaleme aldığı yazı Başkent kulislerinde büyük yankı uyandırdı. Yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ahmet Davutoğlu'nu gözden çıkardığını iddia eden Takan "Çok sıkı bir yerden işittim. Beyefendi'nin gönlünde yatan isim Efkan Ala'ymış" dedi.
İşte Takan'ın yazısındaki o kısım;
" Afrika dönüşü kabin ekibi vasıtasıyla 2015 milletvekili seçimlerini " başkanlık sistemi seçimi" olarak ilan eden Recep Erdoğan, Ahmet Davutoğlu'nu tam manasıyla abandone ettiği için Başbakanlık koltuğuna göz dikenlerin sayısı da arttı. AKP kulislerinde Davutoğlu için ittifakla 'kesin gidici' yorumu yapılıyor.

"KURTULMUŞ YENİ ARAYIŞLAR İÇİNDE"

Gölge Başbakan rolü verilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bile son gelişmelerden rahatsız olmaya başladı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adı istifa edip mebus olacaklar ve sonrasında Başbakan adayları arasında sayılmaya başlanınca Kurtulmuş'un yeni arayışlar içine girdiği AKP kulislerinde konuşuluyor.
Bu arada dillendirilen bir iddia ise Hakan Fidan'ın tavşan aday olduğu yönünde... Çok sıkı bir yerden işittim... 'Beyefendi'nin gönlünde yatan isim Efkan Ala'ymış. Paralelcilerin uykusu kaçacak ama;
Benden söylemesi!.."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.