Gündem Haber Girişi : 16 Nisan 2014 13:50

Yakutiye'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor...

Yakutiye'de kentsel dönüşüm hız kesmiyor...
Kardeş okul kampanyasına bir destek de jandarmadan...
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Hacıcuma Kentsel Dönüşüm Projesinin bu yıl tamamlanacağını söyledi. Korkut, Taş Mescit, Hacıcuma ve Narmanlı mahallesinin bir bölümünü kapsayan ilk etap kamulaştırma çalışmalarında yüzde 20'lik bir alanın kaldığını anımsatarak "Bu yıl tamamlayarak güzel bir yapılaşma için hazır konuma gelecek. Hacıcuma ve Taş Mescit Erzurum'un yüzük kaşı. Bu değeri koruyacağız" dedi. 
Mehdiefendi mahallesinde 51 dönüm, Hasanibasri mahallesinde 29 dönüm alanı virane görüntülerden temizleyerek Kentsel Dönüşümün elle tutulur hizmetini gerçekleştiren Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, yeni dönemde de dönüşüme devam sinyali verdi. Hacıcuma ve Taş Mescit mahallelerini kapsayan, toplam 233 bin metrekare alandan oluşan dönüşüm çalışmalarının 2014 ve sonrasında devam edeceğini söyledi. HAcıcuma Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. etabının 58 bin metrekare alandan oluştuğunu hatırlatan Korkut, "Hacıcuma mahallesi ve Taş Mescit Erzurum'un adeta yüzük kaşları. Bu değeri korumak gerekiyor. Alanda yüzde 80 oranında kamulaştırma tamamlandı. Yüzde 20'lik bir kamulaştırmayla alanı temizlemiş olacağız. İnşallah bu yıl alanı tamamen temizlemiş olacağız. Burada aynı değeri taşıyan, şehrin yüzük kaşı olabilecek bir mimari uygulayarak yapılaşmayı gerçekleştirmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.
Ali Korkut, Hacıcuma ve Taş Mescit mahallelerinin tarihi ve kültürel özellikleri olduğunu anımsatarak "Maalesef bu iki mahallede Erzurum değerlerini yansıtan geleneksel anlayışı yaşatamayan mahallelerimiz. Yenilenemeyince insanını çevreye, yeni imar bölgelerine kaçırmış. Zamanla bu mahallelerde gecekondulaşma yaşanmış, viranelik artmış. Eski komşuluk ilişkilerini yeniden kurabilir miyiz bilemiyorum, ancak her iki mahallenin estetik olarak yaşamını sürdürmesi konusunda çok işler yapabileceğimizi tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.