Gündem Haber Girişi : 30 Temmuz 2015 21:07

Üç şehide anında yanıt... 30 savaş jeti havalandı

Üç şehide anında yanıt... 30 savaş jeti havalandı
Üç askerin şehit edilmesinin ardından PKK unsurlarına hem yurtiçinde hem de yurtdışında kapsamlı bir harekat düzenlendi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Şırnak'ta, izinden dönen personelin güvenliğini sağlamakla görevli konvoya ateş açılması sonucunda çatışma çıktı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'ta biri subay üç askeri personelin PKK militanlarınca şehit edildiği bildirildi.
Üç askerin şehit edilmesinin ardından PKK unsurlarına hem yurtiçinde hem de yurtdışında kapsamlı bir harekat düzenlendi. Bu doğrultuda, Cobra tipi helikopterler ile sınır içinde üç personeli şehit eden PKK unsurları takip edilirken, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 30'a yakın savaş jeti de örgütün Zap, Metina ve Haftanin kamplarını vurdu.
Saldırı, dün Sabah saatlerinde gerçekleşti. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, yol emniyetini sağlamakla görevli askerlere, teröristlerce ateş açıldı. Genelkurmay Başkanlığı'nın olayla ilgili açıklamasında, "30 Temmuz 2015 günü saat 09.10 sularında, Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na ait Görmeç ve Seslice üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde; bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur. Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, bir terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir" denildi.

Derin acı

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz" ifadesi kullanıldı.

Anında misilleme

Bu doğrultuda, Cobra tipi helikopterler, Jandarma komando timleri ve bordo bereliler ile sınır içinde üç personeli şehit eden PKK unsurları takip edildi. Eş zamanlı olarak Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden kalkan 30'a yakın savaş jeti de örgütün Zap, Metina ve Haftanin kamplarını vurdu. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgide, savaş jetlerinin Gare Dağı üzerinde uçuş yaptığı, Haftanin bombalamanın, Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü belirtildi. 182. Atmaca Filo'ya ait savaş jetlerinin daha önceden belirlenen PKK sığınaklarını ve cephaneliklerini lazer güdümlü bombalarla hedef aldığı belirtildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.