Gündem Haber Girişi : 11 Şubat 2016 01:48

Tunceli'de büyük operasyon: Komandolar bölgede

Tunceli'de büyük operasyon: Komandolar bölgede
Tunceli merkez ile Ovacık ilçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde, PKK'ya yönelik 1 metreyi aşan kar ve eksi 20 derece sıcaklıkta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak ve barınak bulunarak imha edildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Tunceli merkez ile Ovacık ilçesi arasında yer alan Munzur Vadisi Milli Parkı içinde, PKK'ya yönelik 1 metreyi aşan kar ve eksi 20 derece sıcaklıkta düzenlenen operasyonlarda çok sayıda sığınak ve barınak bulunarak imha edildi. PKK'lıların Tunceli-Ovacık karayoluna tuzakladığı 500 kiloluk bomba etkisiz hale getirildi.
Tunceli'de iki gün önce ilk yerli üretim olan ANKA insansız hava aracının Munzur Vadisi içinde Bali Deresi ile Venk Köprüsü arasındaki sarp dağlık alanda canlı hareketliliği tespit etmesinden sonra başlatılan operasyonla birlikte Kobra helikopterleri, bölgeyi yoğun ateş altına aldı.
Dün sabah erken saatlerinden itibaren de bölgeye özel eğitimli birliklerle kara operasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında Kirpi tipi zırhlı araçlar ile bölgeye taşınan profesyonel askerler, belirlenen noktalara konuşlandırıldı.
Munzur Vadisi'nin Venk Köprüsü, Bali Deresi civarı, Sarıtaş bölgeleri ile vadinin hakim tepeleri ve iç kesimlerine giren askerler, birçok sığınak ve barınak tespit ederek bu bölgeleri kontrol altına aldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.