Gündem Haber Girişi : 19 Aralık 2014 19:35

Tarımda yeni dönem...

Tarımda yeni dönem...
Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında "Tarım konseyi" kurulması için çalışmalar başladı. Konseyin Erzurum tarımını belirli bir rotaya getirmek için çalışacağını belirten Altıparmak, "Amaç tarımda kurumsallaşmak ve sürdürülebilir bir yol izlemek" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Vali Dr. Ahmet Altıparmak başkanlığında tarımdaki sorunların masaya yatırıldığı "Erzurum Tarım Konseyi" toplantısı düzenlendi. Tarımla ilgili hizmet veren Kamu, Üniversite ve Kalkınma Ajansları, Ziraat Odaları ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda, tarımın gelişmesi ve tarım sektörünün kurumsallaşması ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Altıparmak, "Tarım konseyini kuralım ve kendi içinde değişik gruplara ayırarak çalışmaları sürdürelim istedik. Umarım bu çalışma başarıya ulaşacak. Umarım hep beraber Erzurum tarımını iyi bir yörüngeye oturtup yol aldığını gözlemiş oluruz" dedi.

ERZURUM TARIMININ ROTASI ÇİZİLDİ

Tarımın bitki, tahıl, sebze, meyve, hayvan, küçükbaş, büyükbaş, kümes hayvancılığı gibi dallara ayrıldığını da ifade eden Altıparmak, "İşin akademik ve çiftçi boyutu var. Bütün bunları bir araya getirerek, Erzurum tarımını belirli bir rotaya yerleştirme endişesindeyiz. Herkesin bilgi ve becerilerini esirgemeden ortaya koymasını istiyorum. Her küçük su birikintisi kendi içinde gölet olmaya çalışırsa bu mümkün değil. Ama bu aynı birikintiler aynı yerde topladığınızda büyük bir havuzun büyük bir göletin oluşacağını görebilirsiniz. Bizde çalışmalarımızı bu mantıkla yürüteceğiz" diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.