Gündem Haber Girişi : 25 Temmuz 2014 03:35

Tarihi binaya DUŞAKABİN...

Tarihi binaya DUŞAKABİN...
Restorasyonu TBMM tarafından gerçekleştirilen tarihi Erzurum Kongre Binası'nda duşakabinli banyo yaptırıldığı ortaya çıktı.
Orkun ÇİZMELİ'nin haberi...

EKSİ25HABER / ERZURUM
- Restorasyonu TBMM tarafından gerçekleştirilen tarihi Erzurum Kongre Binası'nda duşakabinli banyo yaptırıldığı ortaya çıktı. Tarihi bina restore edilirken, kongrenin toplandığı meclis salonunun bulunduğu ikinci katta, kimin kullanacağı netlik kazanmayan bir makam odası yaptırıldı. Meclis salonunda daha önce kongreyi toplayan Mustafa Kemal Atatürk'ün dinlenme odası olarak tanıtılan odanın restorasyon esnasında duvarla örülerek, makam odasına dahil edildiği ve odaya duşakabin ve klozet konulduğu, duvarlarının da fayansla kaplandığı tespit edildi.
TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı tarafından 3.5 milyon lira harcanarak restore edilen tarihi Erzurum Kongre binası, dün (Çarşamba) TBBM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı bir törenle yeniden açıldı.
Binanın açılışı sonrasında Meclis Salonu'na geçilip, kongrenin Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından canlandırılması esnasında, salondaki iki ayrı odadan birinin duvar örülerek tamamen kapatıldığı görüldü. Bugüne kadar Atatürk'ün dinlenme odası olduğu ifade edilen ve Kongre Müzesi olarak kullanılan odanın, restorasyon esnasında oluşturulan makam odasına dahil edildiği ve banyoya dönüştürüldüğü ortaya çıktı.
Duvarlar ve zemini tamamen fayansla kaplanan odaya, bir adet duşakabin, klozet ve lavabolar konulmuş.
Tarihi mekanın restorasyonu esnasında yapılan makam odasını kimin kullanacağı ise henüz bilinmiyor. Restorasyonda çalışanlar "Vali bey için yapıldı" derken, Erzurum Valiliği yetkilileri ise "Bizimle hiç ilgisi yok. Restorasyon tamamen TBMM tarafından yapıldı. Makam odası da büyük olasılıkla TBMM Başkanı için yapılmıştır" dediler.





Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.