Gündem Haber Girişi : 24 Ağustos 2016 11:48

Suriye'ye askeri harekatı o komutan yönetiyor

Suriye'ye askeri harekatı o komutan yönetiyor
TSK'nın bu sabah Suriye'nin Cerablus bölgesine başlattığı askeri harekatı 15 Temmuz darbe girişiminin kaderini değiştiren Zekai Aksakallı yönetiyor.
EKSİ25HABER / ERZURUM - TSK'nın Müşterek Özel Görev Kuvveti bu sabah saat 04:00 itibariyle Suriye'nin Keklice ve Cerablus bölgesine hem havadan hem de karadan askeri harekat başlattı. Harekata koalisyon hava kuvvetleri de havadan destek veriyor. Harekat kapsamında TSK'ya ait fırtına obüsleri ile DAEŞ kontrolündeki Cerablus bölgesine 224 top atışı yapıldı ve 63 hedef imha edildi. Karadan yapılan atışlara havadan da Türk jetleri destek verdi. Saat 06.08'de havalanan Türk uçakları bölgeyi bombardımana tuttu.

BORDO BERELİLER SURİYE'DE
Yapılan bombardımanlar ve karadan ilerleyen özel kuvvetler yani bordo bereliler Suriye'nin Kuzeyine girdi. Zırhlı kepçeler ile açılan barikatlar sonucu oluşturulan koridordan bölgeye giren bordo berelilerin başında ise Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'nın olduğu öğrenildi.

SICAK ÇATIŞMA YOK!
Aksakallı komutasındaki bordo bereli özel kuvvetler bölgede mevzi alırken, DAEŞ unsurları ile henüz sıcak bir çatışmanın yaşanmadığı öğrenildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.