Politika Haber Girişi : 02 Şubat 2016 23:14

Sur'a asılan Türk bayrağı Demirtaş'ı rahatsız etti

Sur'a asılan Türk bayrağı Demirtaş'ı rahatsız etti
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Sur'a asılan Türk bayrağı hakkında "Bayrak asmak zafer değildir" dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü Sur'un Mardinkapı kesiminde kontrolü sağlayan güvenlik güçleri, surlara dev Türk bayrağı astı.

SURLARA TÜRK BAYRAĞI ASILMASI RAHATSIZ ETTİ

Bu görüntü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı rahatsız etti. Diyarbakır surlarına Türk Bayrağı asmanın bir zafer olmadığını vurgulayan Demirtaş,  bunun bir yenilgi psikolojisi olduğunu söyledi. 

İFTİRA ATMAKTAN ÇEKİNMEDİ

Terör örgütünü artık açıkça savunur hale gelen Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenlik güçlerine de iftira atmaktan geri durmadı.

Bölgedeki halkın PKK'ya destek vermediği gözle görülür bir gerçek olmasına rağmen, halkın duygusal kopma yaşadığını iddia eden Demirtaş, asıl duygusal kopuşun PKK ile Kürt halkı arasında yaşandığını görmezden geldi. 

Güvenlik güçlerinin işkence uyguladığı yalanını da utanmadan ortaya atan Demirtaş, devletin"yenilmişlik psikolojisi" içinde olduğunu söyledi. Ancak asıl yenilmişlik psikolojisi içinde olanın PKK olduğunu, bu nedenle artık camilere, okullara ve kendilerini eleştiren sanatçılara saldırır hale geldiklerinden ise hiç söz etmedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.