Gündem Haber Girişi : 02 Ekim 2014 12:41

Süleyman Şah'taki Mehmetçiklere 'Özel' mesaj

Süleyman Şah'taki Mehmetçiklere 'Özel' mesaj
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun personeline hitaben Kurban Bayramı mesajı yayınladı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun personeline hitaben Kurban Bayramı mesajı yayınladı.
İşte Genelkurmay'ın internet sitesinde yayınlanan o mesaj;
"Yurt dışında bulunan tek vatan toprağımız olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun Değerli Personeli, Kahraman ve Fedakâr Silah Arkadaşlarım,
Bu bayram gününde, sizlere tevdi edilen görevi çok kritik bir dönemde layıkıyla yerine getirmektesiniz. Bundan sonra da aynı esaslarla, ecdadımıza yakışır şekilde görevinizi başarıyla yerine getireceğinize, Yüce Milletimizi ve Türk Silahlı Kuvvetlerini başarıyla temsil ederek, onur ve haysiyetini koruyacağınıza olan inancım tamdır.
Unutmayınız ki, sizler orada yalnız değilsiniz. Arkanızda Yüce Türk Milletinin, 76 milyon yurttaşımızın olduğunu unutmayınız. Gözümüz, kulağımız ve gönlümüz hep sizlerle beraberdir. Sizden gelecek tek bir haberle, Silahlı Kuvvetlerimizin anında yanınızda olacağının güvenini içinizde hissedin. 
Süleyman Şah Saygı Karakolunda, vatana adanmışlık ruhuyla kenetlenmiş olarak görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerinin siz fedakâr ve kahraman mensuplarının ve aile fertlerinin bayramını en içten duygularımla kutluyor, huzur ve esenlikle nice bayramları sevdiklerinizle birlikte geçirmenizi temenni ediyorum.
Hepinizin gözlerinden öpüyorum. "

NECDET ÖZEL'İN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Değerli Mensupları, Kahraman ve Fedakâr Silah Arkadaşlarım,

İnsanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekiştiği, barış, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma gibi toplum yaşamındaki temel ilkelerin özendirilerek toplumsal dokunun, birlik ve beraberlik ruhunun güçlendiği günlerden birisi olan Kurban Bayramı'nı karşılamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Çevresinde sürekli karışıklıkların yaşandığı çok zor bir coğrafyada yer alan Türkiye Cumhuriyeti; güçlü toplumsal dokusu, köklü gelenekleri ve parlak geçmişiyle kurulduğu günden bugüne kadar bölgesinde bir istikrar unsuru olmanın, yaşadığı zorlukları ve karşılaştığı engelleri birer birer aşarak bu günlere erişmenin kıvancını yaşamaktadır. 

Yarınlarda bu kıvanç tablosunun devam edebilmesi için, bugün yaşadığımız vatanı bizlere emanet eden geçmiş nesillerin yaşadıklarını ve yaptıkları büyük fedakârlıkları iyi anlamamız ve yeni nesillere aktarmamız gerektiğine inanıyorum.

Özellikle, hızla gelişen ve değişen dünyamızda, bayram günlerini; bizi diğer uluslardan farklı kılan güzel geleneklerimizin korunması, kültürel değerlerimizin ve aile bağlarının toplumsal dokumuzun güçlenmesindeki öneminin anlatılması ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimizde tarih bilincinin ve yurt sevgisinin pekişmesi bakımından bir fırsat olarak görmemiz gerektiğini düşünüyorum. 

Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak, aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birliği, beraberliği, huzur ve güveni için bizlere tevdi edilen görevlerin icrasında ihtiyaç duyduğumuz maddi ve manevi gücü, daima hizmetinde olmaktan onur duyduğumuz asil milletimizin verdiği sonsuz destekten alıyoruz.

Bu bayram gününde, güzel yurdumuzun dört bir yanında ve yurt dışında, her türlü arazi ve hava şartında, yüreğinde vatan, millet ve bayrak sevgisi, üstün bir disiplin ve vazife anlayışıyla görev başında hazır bulunan, asil milletimizin tarihsel ve kültürel değerleriyle yoğrulmuş Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensupları, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kendisine verilecek her türlü görevi; sarsılmaz bir azim ve iradeyle, Atatürk'ün fikir ve düşüncelerinin yol göstericiliğinde, kanun ve nizamlar çerçevesinde yerine getirmeye devam edecektir.

Bu vesileyle; bizlere böyle güzel bayramları, özgürce ve huzurla kutlama imkânı ve onuru veren başta Devletimizin Kurucusu, Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana adanmışlık ruhuyla kenetlenmiş fedakâr mensuplarının ve kıymetli aile fertlerinin, emekli mensuplarımızın, köy korucularımızın, tüm şehit ve gazilerimizin değerli yakınları ile hayatta olan kahraman gazilerimizin Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor; sevdikleriyle birlikte, başarı, mutluluk, huzur ve esenlikle nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.