Gündem Haber Girişi : 27 Ocak 2015 15:24

Şimdi kayak zamanı...

Şimdi kayak zamanı...
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kayak öğrenmek isteyen 400 öğrenciye kayak takımı hediye edilerek, kayak eğitimi verildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kayak öğrenmek isteyen 400 öğrenciye kayak takımı hediye edilerek, kayak eğitimi verildi. Daha önce hiç kayak yapmayan minik öğrenciler, belediyenin projesiyle ilk kez kayak yapmanın sevincini yaşadı.
Erzurum'da okulların yarı tatile girmesi ile birlikte Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen projeyle kayak öğrenmek isteyen yaklaşık 400 öğrenciye kayak takımı hediye edilerek, kayak eğitimi verildi. Dünyanın önemli kayak merkezleri arasında yer alan Konaklı Kayak Merkez'inde sömestr tatilini fırsat bilerek kayak öğrenmek isteyen öğrencilere Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından kayak hocalarının gözetiminde kayak eğitimi veriliyor. Daha önce hiç kayak yapmayan 400 öğrenci belediyenin uyguladığı projeyle ilk kez kayak yapmanın heyecanını yaşadılar. Kayak hocalarının gözetiminde çalışan çocuklara 20 saatlik eğitim verilerek kayak öğrenmesi sağlanacak.
Kayak yapmaya yeni başlayan ve ilk kez kayak elbiselerine sahip olan öğrenciler belediyenin yaptığı projeden çok memnun kaldıklarını söylediler. Öğrenciler, " Daha önce hiç kayak yapmamıştım. Belediye bizi kayak yaptırmaya getirdi ve kayak kıyafetleri verdiler. Okullarda tatil oldu bizde tatili değerlendirip kayak yapmanın sevincini yaşıyoruz" dediler.
Konaklı Kayak Merkez'inde kayak eğitimi alan öğrencileri ziyaret eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ali Rıza Kiremitçi ve Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da çocuklarla yakından ilgilendi. Erzurum'da kayak yapmayı bilmeyen hiç kimsenin kalmayacağını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Ali Rıza Kiremitçi, "Yaygınlaştırılması noktasında Büyükşehir Belediye Başkanımızın değişik projeleri vardı. O projelerden bir tanesi de Erzurum'da kayak yapmayan, yüzme bilmeyen genç kalmasın projesiydi. Yüzmeyi yaz kurslarıyla başlatmıştık. Kayakla ilgili kısmını da kar yağmadığı için buz pateniyle daha önce başlattık. Fakat okulların tatile girmesi ve kar yağışının olmasıyla bugünde projenin kayakla ilgili kısmını başlatmış bulunuyoruz. Sömestr tatilinde bize başvuran 400 öğrenciye burada gruplar halinde 20'şer saatlik kayak eğitimi alacaklar. Okulların açılmasıyla birlikte her okuldan milli eğitimimizin rehberliğinde ve onların programı dahilinde okuldan beden eğitimi öğretmenlerin gözetiminde öğrencilerimizi alacağız ve öğrencilere Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinde kayak eğitimi vereceğiz" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.