Gündem Haber Girişi : 27 Mart 2015 18:12

Sekmen net konuştu: Trafik canavarlarına geçit yok...

Sekmen net konuştu: Trafik canavarlarına geçit yok...
Son dönemlerde halk otobüslerinin neden olduğu kazalar Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi.
Son dönemlerde halk otobüslerinin neden olduğu kazalar Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi. Yeni bir sistemi uygulamaya geçirmeye hazırlanan belediye, otobüsleri üç kamera ile takip edecek. Şikâyetler, wifi bağlantısı sayesinde araç seyir halindeyken anında Araç Takip Merkezi'ne iletilebilecek.
Üniversite öğrencisi Mukaddes Yasan'ın halk otobüsünün çarpması sonucu yaşamını yitirmesi sonrasında Büyükşehir Belediyesi araç takip sistemini devreye sokuyor. Sistem sayesinde uydu ve GPRS vasıtasıyla ulaşım hizmetlerinde yer alan 175 belediye ve özel halk otobüsü, an ve an takip edilecek. Üç kamera ile izlenecek olan otobüslere kurulacak olan LCD monitörlerinde ise sesli ve yazılı uyarılar yeralacak.  Wifi internet bağlantısının da hayata geçirileceği belediye ve halk otobüslerinde şikayetler bu bağlantı sayesinde araç seyir halindeyken anında Araç Takip Merkezi'ne iletilebilecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, araçların artık  sıkı denetimden geçirileceğini belirterek, 100 ceza puanına sahip olan şoförlerin ulaşımdan men edileceğini açıkladı. 

"Bu acıyı tarif etmek mümkün değil"

Başkan Mehmet Sekmen, şehirde büyük bir üzüntüye neden olan elim kazayla ilgili yaptığı açıklamada, talihsiz olaydan ötürü derin bir üzüntü duyduğunu ifade etti. Sekmen, konuyla ilgili şu görüşlere yer verdi: "Atatürk Üniversitesi öğrencileri Mukaddes Yasan ve Elif Çelebioğlu elim bir kaza geçirmiş, hayatının baharında olan Mukaddes kızımız yaşamını yitirmiş, diğer yavrumuz da ağır bir şekilde yaralanmıştır. Şehrimde yaşayan vatandaşlarımın, hemşerilerimin başlarına gelen her bir hadise benim yüreğimi, canımı acıtır. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Ebediyete intikal eden kızımıza Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Diğer yavrumuza da Mevla'dan acil şifalar diliyorum"

"Kural tanımazlara, trafik canavarlarına geçit yok"

Başkan Mehmet Sekmen, kaza sonrası kent genelinde ulaşım sorunu eksenli olumsuz düşüncelere dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu talihsiz kaza sonrası şehrimizde ulaşım sorunlarına yönelik olumsuz eleştiriler hakim oldu. Bakınız göreve gelir gelmez 'Erzurum'un en büyük problemlerinden biri ulaşımdır' diyerek bu konunun çözümüne yönelik önemli ve radikal kararlar aldık, farklı çözüm yolları geliştirdik. Şunu açıkça ifade ediyorum ki; ulaşım hizmetlerinde belediye dahil özel halk, servis ve minibüs taşımacılığında halkıma zulüm edenlerin, kural tanımazların ve trafik canavarlarının bütün haklarını elinden alıp, ulaşım hizmetlerinden men edeceğim. Kural tanımazlara artık geçit yok. Bu şehirde hiçbir unsur, halkımın ulaşım haklarını engelleyemez."

 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.