Gündem Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 18:40

Sekmen, Dedikodulara Son Noktayı Koydu

Sekmen, Dedikodulara Son Noktayı Koydu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, basında yer alan bazı iddiaların Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un şampiyonluğuna gölge düşürülmeye yönelik olduğunu iddia etti.
Büyükşehir Belediye Erzurumspor Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, şehrin kalkınmasının sadece belediye hizmetleriyle değil, sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve diğer yatırımlarla mümkün olacağını anlattı.

''MEŞRU OLAN HER DESDEĞİ VERDİK'' 

Başkan Sekmen, "Onun için biz meşru olan her şeye bu şehirde destek vereceğimizi ifade etmiştik ve bu desteğin de gayreti içinde olduk. Biz bu konudaki kararlılığımızı eski spor derneği olan Erzurumspor'un borçlarını ödeyerek, taksitlendirerek göstermiştik. Bunu da şehrin şampiyonluğu kadar en önemli olan hizmetlerinden biri olarak görüyorum" dedi. Yaz-kış spor okullarının açılması, tesislerin yapılması gibi faaliyetlerin spora olan desteğin göstergesi olduğunu ifade eden Başkan Sekmen, şunları kaydetti:

''DESTEK VEREN GELSİN KUPAYI KALDIRSIN''

"Bu şehirde ne hazindir ki şampiyonluğumuza gölge düşürmek isteyen arkadaşlarımız çıktı. Bunları beyanatlarıyla ortaya koydular. Bütçemizin ne olduğunu bilmeden, iddialar ortaya koymaya kalktılar. 'Belediye başkanı kupayı kaldırır mıymış' iddialarıyla bir takım şeyler duydum. Biz bu konuda arkadaşların bazı şeyleri bilmediğini gördük. Destek veren kim olursa olsun yeter ki destek versin gelsin kupayı kaldırsın. Örnek olarak, Adanaspor şampiyon oldu. Kupayı kaldıranlardan biri AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik. Adana'da böyle bir haber varsa tarayın interneti hep beraber karşı çıkalım ama bu şehirde 3-5 kişi bu tür yaygaralar yapmak suretiyle bu şampiyonluğa gölge düşürmek istiyor. Eğer bir şehrin siyasileri bu mutluluğu paylaşmak istiyorsa buyursun gelsin onların da hakkı."

''GELİR-GİDERİMİZ BAKANLIK DENETİMİNE TABİ''

B.B. Erzurumspor Kulübü'nün gelir giderleri üzerine ortaya atılan iddialara ise Başkan Sekmen, kulübün resmi bir kulüp olduğunu ve gelir gider karşılığında makbuzlar verildiğini anlattı. Zaman zaman belediye  hakkında da aynı iddiaların dile getirildiğini hatırlatan Sekmen, şöyle devam etti:

"Ben şahsen üzülüyorum. Takım şampiyon olmuş, herkes bu şampiyonluktan pay alsın. Ben payımı aldım mutlu oldum. Erzurumluların da mutlu olduğunu gördüm. Burası resmi bir dernek. Gelirleri, İçişleri Bakanlığının denetimine tabi. Fol yok yumurta yok. Karadenizliler kadar olamadık. Onlar bu tip şeylerde birbirlerine kenetlenirler. Bizdekiler ise takımımız şampiyon olmuş nasıl aşağı çekeriz diye gayret ediyor. Biz niye kendimizi kötüleyelim. Ben bunun için bu toplantıyı yaptım. Çünkü o iddia çok farklı bir iddia. Bu bütçeyi sen nereden buldun? Bu arkadaşımız da burada yöneticilik yapmış bir arkadaşımız. Sen zamanında niye şampiyon yapmadın bu takımı? Madem böyle bir bütçe vardı da sen neden bunu kullanmadın, bu kaynakları oluşturmadın da kalkıp şimdi bu iddia da bulunuyorsun?"

BAŞKAN DEMİRHAN: BAZI HABERLERLE ŞOK OLDUM!

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kulüp Başkanı Ali Demirhan ise basında çıkan haberlerle şok olduğunu belirtti. Demirhan, "Biz sadece üçüncü ligden ikinci lige çıkmadık. Bazı zihniyetleri yendiğimiz için de bu kupa bizim için değerli. Bu şehir bugüne kadar neden bu duruma düşmüş. Onun da göstergesi bu. Halk bir şey yapamıyor, müdahale edemiyor ama basında çıkan bu haberler karşısında şoke oldum" dedi.
Şampiyon olduktan sonra tebrik mesajları yerine "üzülme başkan, biz senin yanındayız" mesajlarının geldiğini kaydeden Demirhan, şöyle konuştu:

''TOPLAM GİDERİMİZ 6 MİLYON 143 BİN LİRA''

"Neyi kaybettik biz? Biz küme mi düştük? Yöneticilerim ne yapmış bu kulüpte? Sabah akşam söylemlerle belden aşağısı yukarısı kalmadı. Bazı arkadaşlar kendisini cumhuriyet başsavcısı gibi görüyor. Savcılar bir şeyde bulunduğu zaman hakimler devreye giriyor ama burada direkt linç ediyorlar. Başkanımız gelmiş burada olur olmadık iddialara cevap veriyor. Ben buna üzülüyorum."

Demirhan, kulüp gelirinin 6 milyon 716 bin lira olduğunu ve şu ana kadar ki giderlerinin ise 6 milyon 143 bin lira olduğunu kaydetti. Kulübün kasasında 821 bin lira nakitlerinin olduğunu aktardı.
Toplantı sonrası Demirhan tarafından Başkan  Sekmen'e B.B.Erzurumspor forması hediye edildi. Kaynak: erzurumajans
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.