Politika Haber Girişi : 16 Haziran 2016 15:26

Seçimleri bilen açıkladı! Bahçeli giderse CHP'nin oyu...

Seçimleri bilen açıkladı! Bahçeli giderse CHP'nin oyu...
1 Kasım seçimlerini bilen A&G Araştırma'nın sahibi Adil Gür, MHP'deki olası lider değişikliğiyle ilgili iddialı bir açıklama yaptı.
EKSİ25HABER / SİYASET - Kamuoyu araştırma şirketi A&G'nin sahibi Adil Gür,"İddialı bir şey söyleyeyim. Yaptığımız araştırmalara göre MHP'deki bir lider değişikliği AK Parti'den çok CHP'ye zarar verir." dedi.

Adil Gür, MHP'deki gene başkan değişimin AK Parti'ye zarar vereceği beklentisi içinde olanları şoke etti.

1 Kasım seçimleri öncesinde en doğru tahmini yapan kamuoyu araştırmacısı Adil Gür'e partilerin son durumunu soran Milliyet yazarı Tunca Bengin, aldığı yanıtları köşesine taşıdı. İşte Adil Gür'ün muhalefeti üzecek çarpıcı tespitleri:

AK PARTİ'DEN ÇOK CHP'YE ZARAR VERİR

- İddialı bir şey söyleyeyim. Yaptığımız araştırmalara göre MHP'deki bir lider değişikliği AKP'den çok CHP'ye zarar verir. Çünkü ülkede birtakım problemler var ama seçmenin AKP ile arasında güçlü bağları hâlâ devam ediyor. Oysaki CHP'de tabanda aykırı görüşler var. Yani MHP'ye oy veren kadar milliyetçilik hassasiyeti olan ya da HDP'yle ideolojik yakınlık duyan seçmen de var. Bu partiye oy veren Alevi yurttaşlar var. Böyle olunca da CHP tabanındaki mutsuz kitle çok daha fazla. Yani MHP'deki olası bir değişiklikte ya da oluşumda CHP daha fazla zarar görecektir.

MUHALEFETİN OYU 1 KASIM'IN ÜSTÜNE DEĞİL

- Şunu net olarak söylemek mümkün. Hiçbir muhalefet partisi şu an 1 Kasım'ın üstünde değil, altında. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum, bugün seçim olsa hiçbir muhalefet partisi 1 Kasım'da aldığı oyu alamaz. Çünkü 'hükümet başarılı mı' diye soruyorsunuz, yüzde 45-50 civarında 'başarılı' diyen var. 'Muhalefet başarılı mı' diyorsunuz, başarılı bulanların oranı yüzde 11-12' yi geçmiyor. Oysaki yüzde 50 oy almış bir muhalefet söz konusu. Yani orada daha mutsuz bir kitle var.

- Elbette ki ortada bir seçim yok seçim sandığı yok. Bu nedenle şu partinin oyu budur demek mümkün değil, seçim günündeki konjonktüre bakmak lazım ama bu pazar günü bir seçim olmuş olsaydı, ben hiçbir muhalefet partisinin 1 Kasım'da aldığı oyu alamayacağını araştırmalarımda görüyorum...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.