Gündem Haber Girişi : 07 Ekim 2015 15:15

Raylı sistem projesini Ilıcalı ve ekibi hazırladı...

Raylı sistem projesini Ilıcalı ve ekibi hazırladı...
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum mitinginde açıkladığı 'Erzurum Raylı Sistem Projesi'nin AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Mustafa Ilıcalı başkanlığında 6 kişilik uzman ekip tarafından hazırlandığı öğrenildi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Erzurum mitinginde açıkladığı 'Erzurum Raylı Sistem Projesi'nin AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Mustafa Ilıcalı başkanlığında 6 kişilik uzman ekip tarafından hazırlandığı öğrenildi. Ulaşım alanında Türkiye'nin sayılı profesörlerinden olan Mustafa Ilıcalı, projenin hayata geçirilmesi İle Erzurum trafiğin önemli ölçüde rahatlayacağını açıkladı. 
Gürcükapı'dan başlayıp, Palandöken'deki Forum AVM önünde son bulacak proje için ulaşımda uzman olan ve değişik Üniversitelerden bir ekip, Erzurum'a çağrıldı. Yapılan etüt çalışmaları sonucunda raylı sistem güzergâhı trafiğin yoğun yaşandığı bölgelerden geçmesi hedeflendi. Ak Parti Erzurum Milletvekili adayı Prof. Mustafa Ilıcalı'nın başkanlığında yapılan çalışma, eski Sağlık Bakanı Erzurum Milletvekili Adayı Prof. Recep Akdağ ile de paylaşıldı. Erzurum'da trafiği rahatlatma yolunda daha birçok kavşak düzelmesi projesinin yapıldığını anlatan Prof. Mustafa Ilıcalı, şunları söyledi:
"Raylı sistem, Erzurum'un olmaz ise olmazlarından biri. İşletmenin Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütüleceği projenin hayata geçirilmesi ile Erzurum trafiği rahat bir nefes alacak. Ayrıca yapılan yeni kavşak düzenlemeleri modern bir kente de adım olacak."
İŞTE O GÜZERGAH
Prof. Mustafa Ilıcalı, Raylı sistemin geçiş güzergâhlarını da açıkladı. Buna göre Gürcükapı'dan başlayacak raylı sistem sırasıyla; Taş Mağazalar, Çifte Minareler, Cumhuriyet Caddesi (Yeraltı), Havuzbaşı, Üniversite, Bölge Araştırma Hastanesi'nden Palandöken'de Forum AVM önünde son bulacak.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.