Gündem Haber Girişi : 29 Eylül 2014 11:10

Okulda pirsing ve dövme yasak...

Okulda pirsing ve dövme yasak...
Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yönetmelikle saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapma, pirsing takma, bıyık ve sakal bırakma da yasaklandı.
27 Eylül 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre 26/11/2012 tarihli ve 2012/3959 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmeliğin 3'üncü maddesinin 6'ncı fıkrası yürürlükten kaldırılarak 4'üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) ve (e) bentleri yeniden belirlendi.

BUNLAR YASAK

Buna göre, "Okullarda yüzü açık bulunur; siyasî sembol içeren simge, şekil ve yazıların yer aldığı fular, bere, şapka, çanta ve benzeri materyalleri kullanamaz; saç boyama, vücuda dövme ve makyaj yapamaz, pirsing takamaz, bıyık ve sakal bırakamaz.

Okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokullarda okul içinde baş açık bulunur." 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.