Gündem Haber Girişi : 08 Ekim 2013 11:56

Mısır Şehidi Esma'nın adı Erzurum'da yaşatılacak...

Mısır Şehidi Esma'nın adı Erzurum'da yaşatılacak...
Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Esma'nın ismi Erzurum'un Hilalkent semtinde yapılan parkta yaşatılacak.
EKSİ25HABER / ERZURUM - Yakutiye İlçe Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında Erzurum'un Hilalkent semti Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesinde yaptırılan parka, Mısır'daki darbe karşıtı gösterilerde hayatını kaybeden ve Mısır Şehidi olan 17 yaşındaki Esma'nın ismi verildi. Mısır'da darbecilerin göğsünden ve sırtından vurarak şehit ettikleri 17 yaşındaki Esma'nın ismi Yakutiye Belediyesi tarafından Hilalkent semtinde yapılan parka verilerek Esma'nın ismi ölümsüzleştiriliyor. Yakutiye Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ali Korkut başkanlığında toplandı. Mecliste gündem maddeleri konuşuldu. Gündemin 16'ıncı maddesi olan Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesindeki yaptırılan mesire alanının isminin Esma Park olarak konulması meclis üyelerine sunuldu. Meclis üyelerinin kararı oylaması sonucunda Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılan parkın ismi Esma Park olması oy birliği ile kabul edildi. Mısır şehidi olan 17 yaşındaki Esma'nın ismini yaptıkları mesire alanındaki parka verdiklerini belirten Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, " Demokrasi adına canını feda eden Esma kardeşimizi unutmayacağız ve ismini Erzurum'da yaşatacağız." dedi. Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, " Erzurum'un Hilalkent mevkiinde çok güzel bir mesire alanı yaptık. Yaklaşık 50 dönümlük bir alan üzerine mesire alanımızı ve parkımızı kurduk. Bu alan üzerinde epeyce evler vardı. Bu evlerin kamulaştırılması yapıldı. Yaklaşık 1 trilyonluk kamulaştırma bedeli işe beraber oradaki evlerin enkazları kaldırılarak 50 dönümlük çok güzel bir mesire alanı oluşturuldu.60 aile oraya gelip rahatlıkla pikniğini yapabileceği bir alan ayriyeten orda zemin kat itibariyle metre kare cinsinden 450 metre karelik bir alana 3 katlı bina yapıldı. Bu yapılan binada insanların gelip yemek yiyebileceği, bayanlara ait fitness salonu, ve sosyal aktivitelerin yapılabileceği güzel bir mekandır. Bayanların özellikle 5 çayları dediğimiz etkinliklerini yapabilecekleri bir alandır. Biz özellikle böyle güzel bir alanın ismimin de anlamlı olmasını düşündük ve bu maksatla yakın tarihte birkaç ay önce demokrasi adına gözünü hiç kırpmadan hayatını feda eden bir Müslüman kardeşimizin ismini vermeyi uygun bulduk. Sizin de bildiğiniz gibi ihvan Lideri Muhammed El Biltaci'nin kızı olan 17 yaşındaki Esma, o Rabia meydanında Mısır'ın demokrasi ile tanışması noktasında ciddi çabaları oldu ve bu çabaların sonucunda da maalesef darbe yöntemiyle ile indirilen iktidara karşı temsilcileri tarafından hunharca katledildi. Biz bu ismin yaşatılması adına böyle bir parka Esma adını verdik." şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.