Politika Haber Girişi : 17 Ocak 2016 22:19

Milletvekili Aydemir: Siyaset halkı bilmektir...

Milletvekili Aydemir: Siyaset halkı bilmektir...
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'Siyaset bir mesuliyet müessesesidir. Kul hakkı, toplum hakkı gözetilmeden yapılamaz. ' dedi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği tarafından yürütülen "2023 Gençlik Politikaları Çalıştayı"nda Gençlerin Siyasete Bakışı Ne olmalı' başlıklı bir bildiri sundu.
YERLİ TERMİNOLOJİ
Bildirinin giriş bölümünde, 'Mevzuu Gençlik. Konuşmacı ise bir politikacı. O halde, gençlik siyasete nasıl baksın sualine cevap arasak fena olmaz diye düşünürüm. Bunun için de öncelikle bir tarife ihtiyaç var. ' ifadelerini kullanan Milletvekili Aydemir, 'Siyaseti tarif, Korkmayın. Seyis kökünden, at bakıcılığı tanımından uzak duracağım, ya da, Batı'dan alınan 'politika' kelimesi de Yunan kökenli bir kelimedire girip, Bu kelime farklı insanlara karşı onların taleplerine göre farklı şekilde davranmak, çok yüzlülük anlamına da demeyeceğim. Bize ait terminolojiden, bizi ifade eden kavramlardan hareketle not düşeceğim. "dedi.
SİYASET MESLEK DEĞİLDİR..!
Siyasetin bir meslek olmadığına vurgu yapan Milletvekili Aydemir,'Siyaset yönetmek egosunu tatmin etme adresi değildir.Siyaset, halkı yönetmek değil, halkın yönünü anlayıp, manalandırarak, ortak bir rota bulmaktır. Siyaset etmek, halktan daha iyi bilmek değil, halkı bilmektir.Siyaset, bulunulan toplumda, ortak vicdan, haysiyete sahip çıkmak, o toplumun basiret ve ferasetini iyi algılamak, o toplumun ortak paydasını paylaşmak ve hedefine yol bulmaktır. Zamanımızda Siyaset, Küresel akıl ile yerel aklın paydalarını bulmak, global gerçeklerle yerel hakikatleri buluşturmaktır. Siyaset, toplumu iyi tarif, toplumun maddi ve moral değerlerini rasyonel biçimde tespit, sorunlarını mükemmel tahlil, moral değerlerini teşyi işi, farklılıklarını terkib etme çabasıdır. Siyaset Toplumun hayallerine sızmak, beklentilerine sahip çıkmak, değerlerine saygı duymak, ortak yargılarına hassasiyet ve dikkatle yaklaşmaktır. Siyaset halkın önüne geçmek değil, arasında bulunmaktır. Siyaset toplumun bütün katmanlarını benimsemek, hemhal olmak; şevk ve heyecanına katılmak, toplumun doğrularına samimiyetle destek vermektir. Siyaset tribünlere seslenmek işi değil, bizatihi toplumun dinamikleriyle kaynaşmak, doğrularla toplumu buluşturma meselesidir. 'Siyaset bir mesuliyet müessesesidir. Kul hakkı, toplum hakkı gözetilmeden yapılamaz. " diye konuştu.
FATİH SULTAN MEHMET VURGUSU
Bildirisinde, siyasetin vurgulu bir tarifini yapan Milletvekili Aydemir, 'Ve daha kestirmeden bir kayıt düşelim isterseniz. Siyaset ortak ve kutsal bir amaç uğruna gemileri karadan yürütmek, denize at sürmek, gemileri yakmak işidir. Yani. Fatih Sultan Mehmet olmak. Fethin gecikmesi üzerine atını denize sürerek kararlılık göstermek. Yine siyaset. Gemileri yakma işidir. Tarık Bin ziyad olmak!
Malumdur ya. Emevi Komutanı Tarık Bin Ziyad'ın İspanya'nın fethinde Cebelitarık boğazını geçip kıyıya çıkıldıktan sonra, kendilerini getiren gemileri yakarak, geri dönüş yok mesajı vermişti. Siyaset budur işte. Kararlılık. 'kaydını düştü.
SİYASETİN KİTABİ TARİFİ
Siyasetin kitabi tarifine değinen Milletvekili Aydemir, ' Elbette, kitabi tanımları da önemsiyoruz. Değerli buluyoruz. Mesela,"Siyaset, insanların eğitimine ve gelişmesine hizmet ettiği için de hayırlı bir hizmettir. İdeal anlamda siyaset, farklı düşünen, farklı dinlere ve kültürlere sahip olan insanları birleştirici ve birliği devam ettirici vasıfları ile kendisini gösterir. Toplumun birlik ve dirliğini sağlar." Tanımlaması çok yerindedir. 'dedi.
HAZRETİ SÜLEYMAN KISSASI
Siyaset tanımlamasında Hz. Süleyman ve İskender kıssalarına yer veren Milletvekili Aydemir, ' Ne ki. Hz Süleyman kıssasındaki kadar net değildir. Yine hepiniz biliyorsunuz ki, Hz. Süleyman, adaleti ile yüzyıllar boyunca tüm dünyayı etkileyen figürlerden birisi olmuştur. Onun devrinde yaşanan hikaye meşhurdur ve çok öğreticidir. Kısa bir özetle meramımızı berrak hale getirelim isterseniz.
Hikâyeye göre; bebekleri ile birlikte ormandan geçen iki kadının karşısına bir kurt çıktı. Annelerden birisine saldırıp bebeğini alarak kaçtı. Bebeğini kurda kaptıran anne diğer annenin bebeğini alıp; "bu bebek benimdir, kurt aslında senin bebeğini yedi" dedi. Kadınlar aralarında anlaşamayınca Hazreti Süleyman'ın huzuruna geldiler. Hazreti Süleyman kadınları dinledikten sonra, kendisine bir kılıç getirilmesini, bebeği iki parçaya ayırıp anneler arasında paylaştırılacağına hükmetti. Bu hüküm karşısında kadınlardan bir tanesi; iddiasından vazgeçerek çocuğun kesilmemesini, yalan söylediğini ve bebeğin annesinin diğer kadın olduğunu ifade etti. Hazreti Süleyman bu büyük feragat karşısında; bebeğin kesilmesine razı olmayan kadının ancak gerçek bir anne olabileceğine karar verip bebeği, hakkından feragat eden kadına teslim etti. Bu anekdot, siyasetin bir akıl kullanma işi olduğuna en beliğ örnektir!" ifadelerini kullandı.
BÜYÜK İSKENDER ÖRNEĞİ
Siyaset izahında bir başka hüküm cümlesinin, Siyasetin çözüm bulma işi kaydı olduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, 'Büyük İskender Anadolu'ya yaptığı bir seferde bir kentin önü gelir ordularıyla, kuşatma yapar, halkın teslim olmasını bekler. Şehir halkının teslim olmak için tek bir şartları vardır.
Kent surunun hemen önünde , şehre girişi engelleyen düğümle bağlanmış bir ip bulunmaktadır.
Halk İskender'in bu düğümü çözmesi halinde şehri şartsız teslim edeceklerini bildirir. Düğümün çözülmesi imkansızdır. Herkes İskender'in ne yapacağını merak etmekte ve onu izlemektedir. İskender kılıcını kınından çıkarır ve düğümü keser. Bugün eski adıyla Gordion olarak anılan kenti, aklını kullanarak, anında çözüm üreterek ele geçirir. " örneğini verdi.
SİYASET DÜNYAYA KARŞI ONE MİNUTE DEMEK İŞİDİR
Bildirinin gelişme bölümünde, 'Siyaset dünyaya karşı one minute demek işidir.O halde. Gençlik siyasete nasıl yaklaşsın? diye bir sual açmaya da gerek kalmadı sanırım. ' diyen Milletvekili aydemir şunları kaydetti: ' Kendimizi anlatırken hep AK Dava vurgusu yapıyoruz. Ruhunu Mekke'den almış bir davadan. Liderini bu adreste bulmuş bir davadan.. Hep ölümsüz ve hep yeni kalan bir davadan. Halka hizmeti hak divanında hesap verir gibi ifade eden bir davadan.. Yıllarca yüzüstü süründürülmüşlere sahip çıkan bir davadan. Her yol Roma'ya çıkar diyenlere karşı, ufkunu ilahi adreste gösterenlerin davasından. Hak rızası için halka hizmetkar olmaya nefislerini adayanların, kul ve toplum hakkı için kefenini cebinde taşıyanların, hak yolunda ser vermeye amade olanların davasından. 'Bir elime güneşi, bir elime ayı verseler, yine davamdan vazgeçmem diyen tek önderin yoluna baş koyanların davasından..Bahsimiz bu ise. Tavsiyemiz ne olur? Davası olan bir gençlik olur!'
GENÇLİĞİN DAVASI NE OLMALI?
Bildirinin son bölümünde Gençliğin Davası ne olmalı sualine cevap veren Milletvekili Aydemir, '
Davayı daha bir berceste hale getirelim isterseniz. Gençliğin davası. İlay_ı kelimetullah! Ve Aleme nizam verme davası. Özetin özetiyle bitirelim! Liderinin ardından giden bir gençlik. Dünyaya zılgıt çeken. One Minute diyen. Dünya beşten büyüktür diyen bir gençlik!" kaydını düştü.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.