Politika Haber Girişi : 27 Ağustos 2015 13:32

MHP İl Başkanı Anatepe: Bu davayı yüklenmek her babayiğidin harcı değildir...

MHP İl Başkanı Anatepe: Bu davayı yüklenmek her babayiğidin harcı değildir...
MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, erken seçim kararı alınmasının ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Anatepe, "Bu karar yeni alınmış bir karar değildir.
EKSİ25HABER / ERZURUM - MHP Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe, erken seçim kararı alınmasının ardından ilk değerlendirmesini yaptı. Anatepe, "Bu karar yeni alınmış bir karar değildir. Seçimlerin yenilenmesinin kararlaştırıldığı tarih aslında 7 Haziran'ın hemen sonrasıdır" dedi. 
Erken seçim kararı alınmasının ardından siyasi partilerde de hareketlilik başladı. 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan koalisyon süreci ve geçtiğimiz günlerde alınan erken seçim kararıyla ilgili değerlendirmeler sürerken, MHP'nin Erzurum İl Başkanı Ahmet Anatepe de suskunluğunu bozdu. İl Başkanı Anatepe, gelinen bu noktada başrolü AKP'nin oynadığına dikkati çekerek, "AKP, koalisyon görüşmelerinden sonuç alınamaması için elinden geleni yapan taraf olmuştur. CHP ve MHP ile yapılan görüşmelerde sergilediği tavır, AKP'nin koalisyon hükümeti kurmak niyetinde olmadığını açıkça ortaya koymuştur. Çünkü AKP her iki partiye de koalisyon hükümeti değil, tam tersine seçim hükümeti kurma teklifiyle gitmiştir. AKP, koalisyon hükümeti kurma noktasında hakikaten samimi bir yaklaşım sergilemiş olsaydı, bugün tekrar bir seçimden bahsediyor olmazdık" diye konuştu.
ANATEPE: "KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNİ TIKAYAN TARAF AKP'DİR"
Koalisyon sürecinde MHP ile yapılan görüşmeyi de hatırlatan Anatepe, "Bizim şartlarımız belliydi ve bu şartlar aslında yerine getirilmesini milletimizin de arzu ettiği şartlardı. Biz çözüm sürecine karşı çıktık, terörle mücadele şartını öne sürdük. Biz yolsuzluk ve rüşvet çamuruna bulaşanlardan hesap sorulması şartını getirdik. Biz Anayasa'nın ilk 4 maddesine ilişkin endişelerimizi dile getirdik ve Cumhurbaşkanı'nın Anayasa'nın çizdiği sınırlara uygun hareket etmesini istedik. Bu şartların hiçbirisi koalisyon hükümeti kurulmasına engel değildi; fakat AKP öyle bir algı oluşturdu ki, koalisyona karşı çıkan sanki MHP imiş gibi bir manzara ortaya çıkarıldı. Durum bunun tam tersidir. Koalisyon hükümeti kurmak istemeyen taraf asıl AKP'dir. AKP'nin çekincesi ise; çözüm süreci, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmaları, Anayasal maddeler ve Cumhurbaşkanı'nın durumudur" şeklinde konuştu.
"BU DAVAYI YÜKLENMEK HER BABAYİĞİDİN HARCI DEĞİLDİR"
MHP İl Başkanı Anatepe, seçim hükümeti kurulması yönündeki girişimler ve Tuğrul Türkeş'in bakanlık teklifine 'evet' demesiyle ilgili bir açıklama da yaptı. MHP'nin, Genel Başkan Bahçeli'nin de ifade ettiği gibi sarp yollarla, keskin dönemeçlerle ve imkansız geçitlerle sınanan bir siyasi yapılanma olduğuna işaret eden Anatepe, şunları kaydetti: "Bizim davamız çiledir, bizim davamız ağırdır, bizim davamız mukaddestir. Bu kutsal davayı baş üstünde taşımak, bu dava için mücadele etmek ve ömrünü bu dava için harcamak öyle her babayiğidin harcı değildir. Bu dava Erzurum'dan Kars'a, Edirne'den Ardahan'a kadar yurdun dört bir yanında capcanlı ve dipdiri bir halde bulunan Türk İslam Milliyetçiliği davasıdır. MHP'yi oyunlarının ve tuzaklarının içerisine çekmeyi başaramayanlar, şimdi de kişiler üzerinden hamleler yapmaya başladılar. Bilmiyorlar ki bu hareket kişilere endeksli bir hareket değildir. Bu hareket, yüreklere, gönüllere ve kalplere nakış nakış işlenmiş bir harekettir. Onların sevdası başka, bizim sevdamız başkadır. Onların imkanları varsa, bizim de yüreği millet için vatan için bayrak için çarpan dava arkadaşlarımız var. Onların mevkileri ve makamları varsa, bizim de bu davaya taht olarak kurduğumuz gönüllerimiz var. Yusuf yüzlü, Yavuz yürekli ve Yunus gönüllü Ülküdaşlarımız var. Bu sebeple yolumuzdan ve istikametimizden en küçük bir sapma yaşamış değiliz. Türlü türlü badirelerden atlamış bir siyasal hareket olarak, kişilerle uğraşacak da değiliz."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.