Politika Haber Girişi : 06 Mayıs 2015 13:19

MHP adayları esnafı dinledi...

MHP adayları esnafı dinledi...
MHP Erzurum Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kamil Aydın, Zekai Kaya ve Gökhan Arslan, Tebrizkapı ve Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi.
EKSİ25HABER / ERZURUM - MHP Erzurum Milletvekili Adayları Prof. Dr. Kamil Aydın, Zekai Kaya ve Gökhan Arslan, Tebrizkapı ve Cumhuriyet Caddesi'nde esnafı ziyaret ederek sorunları dinledi. 
Vatandaşların ve esnafın yoğun ilgi gösterdiği ziyaret sırasında 7 Haziran seçimlerinde destek isteyen MHP adayları, MHP iktidarıyla esnaf ve sanatkâr kesiminin güçlendirilerek faaliyetlerine dinamizm kazandırılacağını söylediler.
AVM YASASI ESNAFIN HAKLARINI KORUYACAK ŞEKİLDE YENİDEN DÜZENLENECEK
MHP Milletvekili adayı Prof. Dr. Kamil Aydın, MHP iktidarıyla meslek standartlarının geliştirilecek, esnafa ihtisas kimliği kazandırılacak ve mensubiyet bilinci oluşturulacağını belirterek, "Sadece esnaf ve sanatkara özgü destek programı uygulamaya konulacak. Esnaf ve sanatkarın uygun krediye ve dış pazara erişimi kolaylaştırılacak. Esnaf ve sanatkarın krediye erişimini engelleyen teminat sorunu tamamen ortadan kaldırılacak. Esnaf ve sanatkarlarımızın ürettikleri malların dış pazarlarda tanıtılması ve fuarlara katılmaları için özel teşvik sistemleri geliştirilecek. AVM yasası esnafın haklarını koruyacak şekilde yeniden düzenlenecek. Çıraklık eğitimi ve mesleki eğitimi özendiren özel destekler uygulanacak. Her kesimin rahatlıkla ulaşabileceği yerlerde AHİKENT merkezleri açılacak, bireylerin becerileri doğrultusunda iş edinmelerine ve kendi işlerini gerçekleştirmelerine imkân verecek destek sağlanacak. Yeni işyeri açan esnafa beş yıl süreyle vergi ve prim avantajı sağlanacak
BORÇ SARMALINDAN ÇIKIŞ PROJESİ
Esnafın, gelirinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulanacak. Şoför esnafının yenilemek için alacağı ticari araçtan vergi alınmayacak. Kamyon, otobüs, dolmuş ve taksi şoförlerine yıpranma payı verilecek. Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt verilecek. Şehir içi taşıma sektöründe bulunan esnaf ve sanatkârların elektrikli araç kullanmaları için bir destek programı uygulamaya konulacak. Yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretler yeniden düzenlenecek. Kamyon ve otobüslere takoğraf takılması uygulamasındaki sorunlar giderilecek. Korsan taşımacılığa fırsat verilmeyecek, denetim etkinleştirilecek. Esnaf ve sanatkârların geçmiş hizmetlerine borçlanma hakkı verilecek. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacak. Esnaf ve sanatkarın emekli aylıklarından sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek. Esnaf ve sanatkârı, borç ve yüksek faiz sarmalının neden olduğu yoksulluk tuzağından kurtarmak amacıyla finansal borçların yeniden yapılandırılması için "Borç Sarmalından Çıkış Projesi" uygulamaya konulacak. Esnaf ve sanatkarın birikmiş borçlarında önemli ölçüde azalma sağlanacak, tekrar borç tuzağına düşmesinin önüne geçilecek" diye konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.