Gündem Haber Girişi : 22 Kasım 2014 18:31

Kılıçdaroğlu CHP bölge toplantısında konuştu

Kılıçdaroğlu CHP bölge toplantısında konuştu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da katıldığı bölge toplantısında oğlunu maden kazasında kaybeden ve yırtık kara lastikleriyle gündeme gelen Recep Gökçe'nin fotoğrafı göstererek, hükümeti eleştirdi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da katıldığı bölge toplantısında oğlunu maden kazasında kaybeden ve yırtık kara lastikleriyle gündeme gelen Recep Gökçe'nin fotoğrafı göstererek, hükümeti eleştirdi. 
CHP tarafından organize edilen "Geleceği Birlikte Kuruyoruz" adlı 4'ncü Bölge Toplantısı Erzurum'un Palandöken ilçesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Salonunda gerçekleşti. Salon önünde kurbanlık olarak kesilmesi planlanan boğayı gören Kemal Kılıçdaroğlu, dua yapılmasının ardından kesimin yapılmamasını isteyerek salona girdi. Coşkuyla karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada 4 yıl süreyle iktidar olma arzusunu dile getirerek hükümeti eleştirdi. Konuşmasına gençlere güvendiğini belirterek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençlere güveniyoruz. Buraya gelmeden önce 2 kahveye uğradım. 6 milletvekilimiz var dediler. Bizi temsil edecek kimse yok dediler. Ben saraylarda oturmayacağım. Bin odalı sarayda oturmak benim için haramdır, günahtır dedim. Bana yetki vereceksiniz. Şikayet ediyorsanız bana yetki vereceksin. Yetki ver gör bakalım bu ülkede sorunlar nasıl çözülüyor. Doğu'da Batı'da neler oluyor. İşsizlik var. Hepsinin de çözümünü biliyorum. Yurttaşlarıma sesleniyorum senin inancını sömürüyorlar. Senin etnik kimliğin üzerinden kim siyaset yapıyorsa sana ihanet ediyor. Bizim sorunumuz senin çocuğun neden iş bulamıyor? Şapkamızı önümüze koyup yeniden düşüneceğiz. Erzurum cumhuriyetin kalesi olmak zorundadır. Erzurum'a sefalet, hava kirliliği yakışmıyor. Bakın şöyle bütün yatırımlar İstanbul için. Erzurum, Diyarbakır, Anadolu yok mu? Anadolu'nun içi neden boşalıyor. İş bulmak için İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e gidiyor. Biz bu kaderi değiştireceğiz. Bizim birinci derdimiz herkesin işi olacak. Sosyal yardımları sağlayan bu ülkenin vatandaşları" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun sözü salonun dolduran katılımcılar tarafından zaman zaman "Başbakan Kemal" sloganları ile kesildi.
"Biz ülkemizi seviyoruz. İnancı ne olursa olsun herkesi kucaklıyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hep beraber yabancı sigara içiyoruz. Biz tüketiyoruz onlar kazanıyor. Kafatasçılık değildir milliyetçilik. Türkiye saman ithal ediyor. Bizim ovamız, yaylalarımız, insanımız mı yok? Biz de hepsi var da eksik olan halkın çıkarlarını savunacak siyaset. Bizim siyasetçiler kendilerini ve yandaşlarını zengin ediyor. Bin odalı saraylar, 250 odalı yanına da ev yapacakmış. 250 çocuğun mu var senin?"

"MADENCİ BABANIN FOTOĞRAFI 21. YÜZYILDA TÜRKİYE'NİN AYIBIDIR"

Konuşmasına Karaman'da yaşanan maden kazasında oğlunu kaybeden ve cenaze namazında yırtık kara lastikleriyle gündeme gelen Recep Gökçe'nin fotoğrafını göstererek devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de yaşayan 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum. Bu vatandaş 21. yüzyılın Türkiye'sinde yaşıyor. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde. 21. Yüzyılın Türkiye'sinde. Yırtık ayakkabı kim giyiyor. İşte bu vatandaş giyiyor. Sen onun edebiyatını yapıyorsun. Bin odalı saray yetmiyor sana. 21. Yüzyılın Türkiye'si değerli arkadaşlar. Ne yapıyorlar. Ayakkabısı yırtık. Kara lastiği değiştirelim yerine yeni bir kara lastik veriyorlar. Kundura bile vermeyi içlerine sindiremiyorlar. Ben bu vatandaşın yanındayım. Benim için bu vatandaş önemlidir. Saray değil" dedi.
Huzur, refah, iş, aş isteyen vatandaşın oyunun adresinin halkın partisi CHP'nin olması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Huzur, refah, iş, aş mı istiyorsun. Adresin belli olacak, CHP'ye yetki vereceksin. 4 yıl istiyorum 10-12 yıl değil 4 yıl istiyorum. Biz kul hakkı yemeyiz. Haram yiyenden hesap sorarız. Bu ülke zengin. Yeter ki siyasiler çalmasın. Bizim her şeyimiz var neden her şeyi ithal ediyoruz. Son 12 yılda iki Trakya büyüklüğünde arazi ekilmiyor. Çiftçiyi, köylüyü bitirdiler. Kadına yönelik şiddet bu ülkede bin de bin 400 arttı. Bu hükümetin rakamı. Bunu ben söylemiyorum.
Yurttaşlarım bize güvenin, bize 4 yıl yetki verin. Egemen bir Türkiye olacak, işsizliği tarihe gömeceğiz. Bize güvenin güzel Türkiye'nin kapılarını açalım. Biz oyu bu ülkede herkesin karnı duysun diye, kimseye diz çökmeyen bir Türkiye için istiyoruz" şeklinde konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na programın sonunda Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından Erzurumspor atkısı hediye edildi. Atkıyı boynuna takan Kılıçdaroğlu, kürsüden ayrılarak bir süre salonda yanına gelen ve kendisinden yardım isteyen kadının sorunlarını dinledi. Kadın, eşinden ayrıldığını ve 3 çocuğuyla birlikte çöplerden topladığı gıdalarla yaşam mücadelesi verdiğini öne sürerek Kılıçdaroğlu'ndan yardım talebinde bulundu.
Bir süre basına kapalı olarak partililerle toplantı gerçekleştiren Kılıçdaroğlu, daha sonra Erzurum'dan ayrıldı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.