Gündem Haber Girişi : 12 Şubat 2016 15:16

Karla tarih bütünleşti...

Karla tarih bütünleşti...
Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu kapsamında, Erzurum'un simgesi haline gelmiş tarihi eserleri "Kültür Sokağı'nda tasvir edildi.
EKSİ25HABER /ERZURUM - Uluslararası Kış Kentleri Sempozyumu kapsamında, Erzurum'un tarihi değerleri karla yapılan çalışmalarla "Kültür Sokağı"nda işlendi. Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri ve hocaları tarafından bir haftalık çalışmayla yapılan "Kültür Sokağı"nda, Erzurum'un öne çıkan Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi, tarihi kale, Kümbet, Erzurum Evleri gibi tarihi yapıları karla tasvir edildi. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesinde Erzurum'un soğuğu ile ilgili "Damdan dama atlarken kediler havada donar" ifadesinin de yer aldığı çalışma görenlerin ilgi odağı oldu.
Projenin mimarları olan Mimarlık Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Yılmaz ve Prof. Dr. Mustafa Bulat, çalışmalarını 20 kişilik bir ekiple yaptıklarını belirterek, "Proje kapsamında Erzurum'un simgesi olan değerlerimizi karla bütünleştirerek 'Kültür Sokağı'nda işledik" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.